Chokolademeditation: Sæt fokus på nydelsen

Chokolademeditation er en meget behagelig form for meditation. Som en integreret del af mindful spisning udvikler chokolademeditation evnen til virkeligt at nyde igennem. Det udvikler også den vigtige evne til at skelne mellem lyst og nydelse.

Nydelse er sundt i sig selv, men mange har svært ved at nyde på en effektiv måde. Det betyder, at de går glip af meget nydelse og sundhed.

Nydelse er naturlig doping for hjernen. Det virker dejligt afstressende og øger vores generelle robusthed overfor stress. Virkningen skyldes udskillelse af naturlige nydelsesstoffer (opioider) i hjernen.

Sådan foregår et event med chokolademeditation

Per Brændgaard starter ud med et kort oplæg om nydelse og chokolade. Budskabet er, at både nydelse og (mørk) chokolade er super sundt. Men det gælder om at spise det på den rigtige måde: med mindfulness.

Deltagerne bliver derefter guidet skridt for skridt gennem meditativ spisning af chokolade. For at komme ind i nærvær starter vi med at meditere et par minutter på åndedrættet. Derefter spiser vi chokoladen sammen i tavshed med fuld koncentration om sansningen og nydelsen af chokoladen fra øjeblik til øjeblik.

Efter meditationen taler vi om vores oplevelser og perspektiverer i forhold til nydelse generelt og spisning af søde sager generelt. Hvordan kan vi få mere mindful nydelse ind i hverdagen?

Varighed: ½-1 time.

Kontakt Per Brændgaard og få mere information.

Chokolademeditation med Per Brændgaard

Meditation med mindful nydelse