Ernæringskonsulent til virksomheder

Per Brændgaard har siden 1994 arbejdet freelance som ekstern ernæringskonsulent for offentlige og private virksomheder indenfor fødevarer, kosttilskud, medicin, kommunikation, medier og sundhed.

Han rådgiver om ernæringsfaglige emner ud fra en videnskabelig, holistisk og formidlingsorienteret tilgang med henblik på at styrke den ernæringsfaglige kvalitet af virksomhedens produkter og aktiviteter.

Per Brændgaard kan tilknyttes som konsulent på timebasis, projektbasis eller på fast månedsbasis. Honorar aftales individuelt. Ring eller mail for at høre nærmere om mulighederne for samarbejde.

Ernæringskonsulent med en holistisk tilgang til mad og sundhed.

Ernæringskonsulent med nye perspektiver på mad og sundhed.

Herunder er beskrivelser af nogle konsulenttjenester for virksomheder:

Ernæringsvurdering af fødevarer

Vurdering og sammenligning af konkrete fødevareprodukter ud fra ingredienser, næringsindhold og den ernæringsvidenskabelige litteratur. Vurdering og beskrivelse af ernæringsmæssige fordele og ulemper ved forskellige fødevarer, ændringer i ingredienser og udskiftning af produkter.

Indsamling og formidling af ernæringsviden

Undersøgelse af ernæringsfaglige spørgsmål ud fra den internationale forskningslitteratur indenfor ernæringsvidenskab. Indsamling og formidling af denne viden til virksomhedens interne brug, f.eks. med henblik på produktudvikling af nye, sundere fødevarer og måltider.

Ernæringsfaglig kommunikationsrådgivning

Rådgivning om ernæringsfaglige aspekter i forbindelse med virksomhedens interne og eksterne kommunikation med interessenter, f.eks. i forbindelse med udvikling af informationsmaterialer, pressemeddelelser og uddannelse.

Foredrag om ernæring

Per Brændgaards foredrag for virksomheder kan være målrettet ansatte (f.eks. i forbindelse med indsats for sundhed på arbejdspladsen), ledelse (f.eks. som eksternt input til produktudvikling), kunder (f.eks. om et populært emne for at tiltrække folk), journalister (f.eks. i forbindelse med lancering af nye produkter) eller ernærings- og sundhedsprofessionelle (f.eks. som led i dialogmøder med fagfolk).

Ernæringskonsulent og etik

Per Brændgaard arbejder ud fra et etisk kodeks, der omfatter, at virksomheder ikke kan betale ham for at tale positivt om deres produkter. Når han udtaler sig offentligt, så er det altid udelukkende ud fra hans egen ernæringsfaglige vurdering. Når han rådgiver virksomheder, så er det altid internt og fortroligt til virksomhedens egen anvendelse.