Et holistisk syn på gluten

6 okt

Nogen kan ikke tåle gluten, men de fleste kan godt.

Problemer med fordøjelsen kan skyldes glutenintolerance, men sædvanligvis skyldes det noget andet.

Stress kan både give lyst til at spise gluten og fordøjelsesproblemer samtidig. Fordøjelsesproblemerne opstår som følge af stress og ikke som følge af gluten. Gluten er noget, der bare følger med. Gør noget ved årsagen (stress) i stedet for konsekvensen af årsagen (gluten). Altså: stress ned i stedet for at holde op med at spise gluten.

En livsstil med for meget stress og for lidt kram påvirker fordøjelsen på skadelige måder, som muligvis kan gøre, at nogle mennesker bliver mere glutensensitive. Start med at reducere stress og øge kram, inden du begynder at skære ned på eller eliminere gluten fra din kost. Der er mange andre gavnlige virkninger ved mindre stress og mere kram, hvorimod der er mange bivirkninger ved at skulle følge en glutenfri diæt.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her, hvor jeg er blevet interviewet om gluten.

gluten

No comments yet

Leave a Reply