Foredrag om sundhed, kost, kram og motion

Jeg formidler forskning og gode råd om sundhed til almindelige mennesker i inspirerende og brugbare foredrag for alle målgrupper og arrangører. Det kan f.eks. være til en sundhedsdag på din arbejdsplads. Jeg har mere end 20 års erfaring som foredragsholder indenfor kost, motion, vægt og sundhed.

Jeg laver praksisorienteret forskning og udvikling indenfor ernæring og sundhed. Jeg formidler resultaterne af min research i bøger og foredrag.

Foredrag om sundhed, nydelse og chokolade med Per Brændgaard

Klar til foredrag om chokolade, nydelse og sundhed.

Jeg kan bookes til foredrag om disse emner:

Foredrag om sundhed

I dette foredrag giver jeg en oversigt over mit syn på sundhed. Hvad er sundhed egentlig? Hvis du tror, du ved, hvad sundhed er, så vil du sikkert blive overrasket undervejs, når jeg taler om sundhed. Foredraget lægger op til debat om sundhedsbegrebet og et mere kritisk syn på ’sundhedsguruer’. Foredraget er også en konkret guide til det sunde liv med fokus på hele livsstilen og det både den fysiske, den mentale og den sociale sundhed. Kunsten er at få det hele til at gå op i en højere enhed også en i travl hverdag. Gevinsten er velvære, energi og frihed til gavn for både arbejdsliv, fritid og familie.

Foredrag om sund kost og nydelse

I dette foredrag giver jeg klar besked om sund kost. Jeg giver konkrete kostråd baseret på forskning uden bullshit. Er mælk sundt eller usundt? Er plantebaseret kost sundere? Er det en god idé at tage kosttilskud? Hvad er mindful spisning, og hvorfor har opmærksomheden betydning? Kan man blive afhængig af sukker? Kan man få for meget protein? Virker lightprodukter fedende? Hvorfor er chokolade, kage og nydelse sundt? Hvad med øl og alkohol? Dette og mange andre spørgsmål svarer jeg på i dette foredrag.

Foredrag om overvægt og overspisning

Jeg har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen udviklet små skridt-metoden. Det er en konkret metode til at opnå et varigt vægttab via små ændringer i kost, motion, livsstil og vaner. Sammen med psykolog Uffe Damborg har jeg udviklet mindful spisning-metoden, der understøtter små skridt-metoden, og som er særligt velegnet til at hjælpe mennesker med overspisning, herunder tvangsoverspisning (Binge Eating Disorder). Det handler bl.a. om samspillet mellem stress, lyst, spisning og nydelse. I foredraget taler jeg desuden om min research i psykologi og kramning i forhold til de vægt- og spiseproblemer, som mange danskere døjer med.

Foredrag om motion

Motion er super sundt, men det kan også være kolossalt kedeligt. Motion er en overset kilde til stress, men sådan behøver det ikke at være. Motion er nemlig også sundt, selvom det føles reelt rart og meningsfyldt, mens det står på. I dette foredrag giver jeg nye bud på sund motion med kærlighed, frihed, nydelse, mening og intuition. Deltagerne vil få indblik i alternative motionsformer som TranSport, meditativ gang, dancewalking, fri dans og intuitiv fitness – med konkrete råd der går lige ind i hverdagen.

Foredrag om kramning

Fysisk berøring er den nye sundhedstrend. Kærlig fysisk berøring (kramning) er den mest effektive metode til at øge kroppens niveau af hormonet oxytocin. Det modvirker stress, virker slankende og har derudover mange andre gavnlige, fysiologiske virkninger. I dette foredrag gennemgår jeg de fysiologiske virkninger af krammehormonet oxytocin, og jeg giver en konkret guide til at få dækket behovet for fysisk berøring i hverdagen. Jeg perspektiver også kramning i forhold til de herskende normer om kærlighed, relationer og sex.

Foredrag om andre emner

Ovenstående liste er mine standardforedrag. Jeg kan derudover også bookes til foredrag om andre eller mere afgrænsede emner efter nærmere aftale. Eksempler:

  • Alkohol og mindful drikning
  • Plantebaseret kost
  • Kosttilskud
  • OCD

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Den samlede pris afhænger af foredragets længde og min evt. udgift til transport. Honorar aftales individuelt.

Vejledende priser:

  • Op til 45 min.: 4.000,- kr. (ekskl. moms) + transport
  • 2 timer (inkl. pause): 7.000,- kr. (ekskl. moms) + transport

Alternativt kan vi lave et åbent foredrag med billetsalg, hvor arrangøren og jeg så deler billetindtægterne efter nærmere aftale.

Booking