Jeg har taget fire kilo på

20 apr

Jeg har – mere eller mindre bevidst… – lavet et eksperiment. Gennem fire måneder har jeg dyrket meget lidt motion. Jeg er gået meget sjældent i motionscenter, og når jeg har været der, så har jeg trænet med lav intensitet. Jeg holdt også op med at gå ture. Med mindre jeg skulle over til bageren for at hente kanelsnegle for at stress-spise.

Jeg kan nu se, måle og mærke resultatet: 4 kg fedt på maven. Eller rettere inde i maven, mellem mine indre organer. Man kan stadigvæk se mine mavemuskler, men der er bare 4 kg fedt inde bagved, der får hele maven til at bule ud. Der er ikke rigtig noget fedt at tage fat i, da fedtet er deponeret det usunde sted og ikke under huden.

4 kg fedt svarer til 8 pakker gul Oma stegemargarine. Det fylder en del. Jeg kan også mærke det på mine bukser. Jeg behøver ikke bruge bælte længere. Og så kan jeg mærke det, når jeg mediterer og fokuserer opmærksomheden på mavens hæven og sænken med ind- og udåndinger. Det er meget mere at mærke nu, hvor der er kommet mere tyngde omkring åndedrættet i maven.

Nu vil jeg tage min egen medicin og gå på slankekurs. Jeg vil i gang med gåturene og den intensive træning i fitnesscentret igen. Og jeg vil i højere grad meditere min stress ned i stedet for at spise den ned. Det bliver interessant at se, hvordan maven udvikler (eller indvikler) sig i løbet af de næste 4 måneder.

Min krops reaktion passer godt med de mange undersøgelser, der har vist, at ændringer i fysisk aktivitet på kort tid påvirker, hvor meget fedt man har i det intra-abdominale, viscerale fedtdepot omkring organerne. Det ser ud til, at jeg er lidt gravid, men det er jeg ikke. Nå, nu vil jeg gå en tur i det flotte påske-vejr. Ha’ en god dag. 🙂

No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.