NydelsesSundhed

6 apr

Nydelse er sundt. Det modvirker stress og styrker hjernen. Hjernen har behov for nydelse, ligesom den har behov for ilt og næringsstoffer.

Sundhed er nydelse. Nydelse er oplevelsen af behag, velvære og glæde – og sundhed er velvære.

Mindful spisning er spisning for at nyde maksimalt. Man spiser, når nydelsen af maden er intens, og man lader være med at spise, når der ikke er nogen særlig nydelse. Det leder til naturlig regulering af kropsvægten og madens variation. Nydelsesfuld spisning er mindful spisning.

Mindful drikning er drikning for at nyde maksimalt. Man drikker, når nydelsen er intens, og man lader være med at drikke, når der ikke er nogen særlig nydelse. Det leder til, at man indtager en sund mængde væske.

Nydelse er på den måde en fleksibel regulator af både mængder og typer af både mad- og drikkevarer. Man skal bare huske at give mentalt slip på nydelsen, når den er væk.

Nydelse kan også bruges som drivkraft til motion. Det foregår ved at vælge motionsformer, der giver en reel oplevelse af behag, velvære og glæde, imens det står på og ikke kun bagefter. Og fravælge motionsformer der måske giver nydelse bagefter, men med alt for meget lidelse imens. Nydelse skaber motivation for at komme i gang og være i gang i stedet for kun at være motiveret for at få motionen overstået.

Det er aldrig et problem at nyde for meget, men det kan være et problem at lyste for meget. Man lyster for meget, når man knytter sig for meget til begæret efter nydelse, og når man glemmer at skifte gear fra lyst til nydelse, når man er i færd med den nydelsesfulde aktivitet. Når man lyster for meget, så får man for lidt nydelse, og man får svært ved at blive mæt og tilfreds.

Sund med nydelse omfatter bevidst nydelse af mange forskellige sunde kilder til nydelse, herunder bl.a. mavesultens aftagen ved spisning, tørstens slukning ved drikning, intens velsmag ved både spisning og drikning, skønhed, musik, natur, kunst, bevægelse, stressreduktion, massage, kramning og sex.

Bevidst nydelse omfatter bevidsthed om at:
– nydelse er et biologisk behov,
– lyst og nydelse er to forskellige ting,
– lysten lærer af nydelsen,
– lysten til nydelse kan være på mange forskellige intensiteter,
– lysten til ethvert nydelsesmiddel forandrer sig,
– nydelsen kan være på mange forskellige intensiteter,
– nydelsen af ethvert nydelsesmiddel forandrer sig,
– størst mulig nydelse kræver bevidst nærvær med selve nydelsen,
– forbud mod bestemte nydelsesmidler øger lysten til lige præcis dem,
– forskellige nydelsesmidler har forskellige konsekvenser ud over selve nydelsen.

One Response to “NydelsesSundhed”

  1. massage tester 10. april 2015 at 06:59 #

    Hi there, yes this paragraph is in fact pleasant and
    I have learned lot of things from it about blogging.
    thanks.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.