Slank med Netflix

Stress går i maven. Stress kan både give tynd mave, hård mave og tyk mave. Omvendt kan ro og afstressning, f.eks. med tv-serier, hjælpe til at give en sund fordøjelse og en mere slank talje. Med Netflix eller lignende så kan du se dine yndlings-serier, når du vil, så længe du vil og uden at blive forstyrret af junk-tv og reklamer.

Mental stress fører til øget dannelse af hormonet kortisol. Det sker, når stressen er langvarig og ude af balance med pauser og perioder med afstressning.

Stresshormonet kortisol gør, at kroppen deponerer fedtet i de fedtdepoter, hvor det er lettest at frisætte igen. Det er i fedtcellerne omkring de indre organer, dvs. det indre fedt omkring taljen. En sådan ændring i fedtdeponering var hensigtsmæssig for overlevelsen i stenalderen, hvor stressen var fysisk, og hvor der var knaphed på mad. Kroppen reagerer på samme måde i dag, selvom stressen er mental, og der er rigelig mad.

Mental stress kan føre til, at du ryger mere, drikker mere alkohol, dyrker mindre motion, og at du sover for lidt eller for dårligt. Disse følger af stress øger i sig selv deponeringen af fedt omkring taljen.

Når fedtet sætter sig i de indre fedtdepoter, kan det se ud som om, du er gravid. Det indre fedt får nemlig hele maven til at bule ud.

Hvis du gerne vil have en mindre og fladere mave, så må du starte med at gøre noget ved din stress. Det er ikke nok at følge specielle kostplaner og motionsprogrammer. Hvis kostplanerne og motionsprogrammerne øger din mentale stress, så kan de have den stik modsatte effekt på din talje på længere sigt. Det er formentlig stadigvæk nødvendigt at ændre livsstil i retning sundere spise-, drikke- og motionsvaner. Men gør det på en ikke-stressende måde og gør samtidig noget målrettet ved din mentale stress. Du kan sænke din stress ved at reducere de faktorer, der stresser dig og/eller ved at øge din robusthed over for de belastninger i dit liv, som du ikke kan undgå. Det er meget individuelt, hvad der skal til.

Meditation, mindfulness og yoga øger din robusthed ved både at virke som en stressventil og ved at ændre dit forhold til det i dit liv, der stresser dig, så det ikke længere stresser dig så meget. Afslapning med tv-serier med slukket computer og telefon kan også fungere som en god modvægt til alt det, der kræver noget af dig.

Nøje udvalgte tv-serier fra bokssæt er min personlige favorit, men det kan meget vel være noget helt andet, der virker afstressende for dig, og som er realistisk i din hverdag. Vælg noget, du forbinder med ro og behag, og som er kaloriefrit og uskadeligt. Det virker også afstressende at spise et par plader chokolade, men en episode af din yndlings-tv-serie har et meget lavere kalorieindhold.