Spiseterapi

Behandling af spiseforstyrrelser og madstress

Spiseterapi er for dig, der lider af en spiseforstyrrelse eller madstress.

Jeg behandler disse spiseforstyrrelser:

  • Tvangsoverspisning (Binge Eating Disorder, BED). Tvangsoverspisning betyder, at en person er ude af stand til at kontrollere, hvor meget hun eller han spiser. Det anslås, at ca. 40.000 mennesker i Danmark lider af tvangsoverspisning.
  • Ortoreksi. Ortoreksi er overdrevet fokus på sundhed og sund kost. Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange der lider af ortoreksi i Danmark.
  • Megareksi. Megareksi er overdrevet fokus på styrketræning og opbygning af muskler. Den præcise forekomst af megareksi vides ikke.

Jeg behandler disse former for madstress:

  • Slankekure. Slankekure omfatter rigide regler om hvad, hvor meget og hvornår man må spise, der giver madstress uden at føre til et varigt vægttab. Løsningen er ofte at gå fra slankekur til slankekurs med fleksible retningslinjer og selvbestemmelse, da både reducerer madstressen og leder til bæredygtigt vægttab.
  • Madlavning. De herskende madnormer dikterer, at man skal lave mad fra bunden, selvom det for mange er ernæringsmæssigt unødvendigt, og selvom madlavning bliver opfattet som arbejde og pres i stedet for lyst og glæde. De lider af unødvendig madstress og har brug for at tænke anderledes om sund og god mad og bruge alternative strategier i hverdagen.

Konsultation