Uddannelse: Bliv holistisk sundhedscoach

Per Brændgaard tilbyder en ny 2-årig uddannelse til holistisk sundhedscoach. Første hold starter 4. september 2017. Alle kan søge om optagelse.

Ny uddannelse til holistisk sundhedscoach

Du lærer en holistisk tilgang til ernæring og sundhed med praktiske metoder og redskaber. Du får forskningsbaseret viden, der gør dig klog på krop, kost og psyke. Du kan gå i dybden med de emner og metoder, der interesserer dig mest.

Uddannelsen er for dig, der ønsker at hjælpe andre til mere sundhed med en holistisk tilgang. Du kan blive selvstændig sundhedscoach, eller du kan bruge holistisk sundhedscoaching som en del af dit øvrige arbejde. Uddannelsen er både for dig, der søger en grunduddannelse indenfor sundhed og for dig, der allerede har en anden uddannelse, og som søger efteruddannelse i holistisk sundhedscoaching med fokus på praksis og metoder. Du skal også være parat til at arbejde med din egen sundhed, dine egne holdninger og dine egne vaner. Du skal kunne hjælpe dig selv, før du kan hjælpe andre.

Holistisk sundhedscoaching

Holistisk sundhed er en helhedsorienteret tilgang til sundhed med fokus på selve samspillet mellem de forskellige dele, der udgør den samlede sundhed.

Din opgave som holistisk sundhedscoach bliver simpelthen at hjælpe mennesker til at opnå mere sundhed på en lettere måde.

Som holistisk sundhedscoach er du ikke nødvendigvis ekspert i hver enkel del af sundheden. Men du har det store overblik om sundhed, og du er dygtig til menneskelig hjælpekunst. Du kender din egen vej til sundhed, og du kan hjælpe andre til at finde deres vej, som ikke nødvendigvis er den samme som din.

Uddannelse med teori og praksis

Uddannelsen omfatter 20 moduler. Hvert modul har et nyt tema og omfatter en undervisningsgang på 3 timer og efterfølgende hjemmearbejde om det pågældende tema frem til næste undervisningsgang. Hjemmearbejdet består primært af personlig udvikling og praktisk øvelse med klienter. Der er supervision efter behov undervejs og mellem undervisningsgangene. Supervisionen foregår online i en lukket gruppe kun for dig og de andre på dit hold. Undervisningsgangene handler især om viden, teori og refleksion.

Undervisningen foregår på et fast hold med plads til den enkelte og rum til dialog. Du kommer altså til at følges med de samme personer gennem hele din uddannelse. I tilfælde af frafald eller ledige pladser kan der tilgå nye studerende undervejs. Der vil på sigt blive startet flere hold, så du får mulighed for at tage evt. manglende moduler på andre tidspunkter. Undervisningsmaterialerne er digitale/online, og du får tilsendt nyt materiale efter hver undervisningsgang.

Temaer i de 20 moduler:

 1. Det holistiske syn på sundhed generelt og på din personlige sundhed; holistiske sundhedsfaktorer og sundhedsråd; sundhedscoaching; kom godt i gang
 2. Krop, næring og behov: holistisk ernæringslære; kost/psyke-samspil; sunde/usunde spisemåder
 3. Kostråd og kostvejledning: sundhedsfremmende kost i teori og praksis
 4. Næringsstoffer og kosttilskud: generelle anbefalinger og særlige formål
 5. God motion: fysiologi, motivation og mening; konservative og alternative motionsformer
 6. Små skridt-metoden: sund forandring og vanecoaching; bæredygtig livsstilsændring; integreret motivation
 7. Sundhedsbevidsthed: mindfulness, heartfulness og meditation
 8. Mindful spisning og drikning: opmærksomhed; sanselighed; sult/mæthed; lyst/nydelse; behov/intuition; alkohol/stimulanser; praktiske øvelser
 9. Holistisk slankecoaching: fra slankekur til slankekurs; små skridt til vægttab – der holder; slankefysiologi og -psykologi; kropsværd; bodyposi; health at every size
 10. Ro, nydelse og berøring: holistisk life coaching til håndtering af overspisning og usunde vaner; sund stressreduktion; sund nydelse; sund berøring
 11. Mindful motion: bevægelse med nærvær; intuitiv fitness; praktiske øvelser
 12. Kramning: berøring, oxytocin og sundhed; mindful kramning (krammemeditation);  krammecoaching; de forskellige slags kærlighed
 13. Social sundhed: bevidst udvikling af sunde relationer; relationscirklen og relationscoaching; ‘krammevenner’ som ny, sund relationstype; sex og sundhed
 14. Sundhedscoaching i praksis: hjælpekunst; forskellige formål, målgrupper og sammenhænge; individuelt/gruppe; opbygning af samtale; opbygning af forløb; online/offline; sociale strukturer (små puf)
 15. Samtaleteknikker og forholdemåder: coaching, anerkendelse og spørgsmål; information, rådgivning og vejledning; mindful kommunikation; rollemodel og inspiration; selvcoaching (indre dialog og supervisor)
 16. Planlægning og adhærens: udvikling af sundhedsplaner; metoder til at fremme adhærens (efterlevelse)
 17. Sundhed i medierne: udvikling af mediebevidsthed; de dominerende narrativer og herskende myter om sundhed; infoenza; politik, medier og global sundhed
 18. Find din stil: generalist eller specialist; målgrupper; din historie og tilgang; lær af dine praktiske erfaringer
 19. Eksamen: mundtlig prøve og certificering
 20. Ud i verden: etablering af virksomhed; økonomi; markedsføring

Gå i dybden med dit favoritemne

Hvis du vil, så kan du specialisere dig i et emne, som du i særlig grad interesserer dig for, eller som du i særlig grad ønsker at arbejde med. Du kan vælge mellem disse fem emner:

 • Kostvejledning. Du bliver så ‘Holistisk sundhedscoach med speciale i kostvejledning’. Alternativ titel: ‘Kostvejleder uddannet af Per Brændgaard’.
 • Slankerådgivning. Du bliver så ‘Holistisk sundhedscoach med speciale i slankerådgivning’. Alternativ titel: ‘Slankerådgiver uddannet af Per Brændgaard’.
 • Krammecoaching. Du bliver så ‘Holistisk sundhedscoach med speciale i krammecoaching’. Alternativ titel: ‘Krammecoach uddannet af Per Brændgaard’.
 • Motionscoaching. Du bliver så ‘Holistisk sundhedscoach med speciale i motion’. Alternativ titel: ‘Motionscoach uddannet af Per Brændgaard’.
 • Mindful spisning-coaching. Du bliver så ‘Holistisk sundhedscoach med speciale i mindful spisning’. Alternativ titel: ‘Mindful spisning-coach uddannet af Per Brændgaard’.

Du toner dit forløb ved at arbejde målrettet med klienter indenfor det pågældende område og modtage målrettet supervision i dit speciale. Du skal stadigvæk følge det almindelig undervisningsprogram, da det hele hænger sammen, også selvom du vælger at blive specialist. Som specialist skal du kunne perspektivere til alle de andre dele af sundheden.

Hjemmearbejde: learning by doing

Perioderne mellem undervisningsgangene er også vigtige for din læring og udvikling. Hjemmearbejdet aftales fra gang til gang og består af en blanding af læsning, øvelser, arbejde med egen sundhed og praktisk træning af sundhedscoaching ved samtaler med klienter.

Dit praktiske arbejde med klienter med løbende supervision af Per Brændgaard er særligt vigtigt for din udvikling af praktiske kompetencer som sundhedscoach. Hvis noget er nyt for dig, så er det særligt vigtigt, at du prøver det selv, før du begynder at coache andre i det. Der er i det hele taget meget læring at hente i bevidste eksperimenter i ens egen, private hverdag. Sundhedscoaching er en praksis. Det er ikke en teori. Teorier er kun vigtige i det omfang, de gør det praktiske hjælpearbejde med rigtige mennesker mere effektivt.

Du vil undervejs blive holdt til ilden i din egen personlige udvikling og læring – og altid med perspektivering til dit kommende arbejde som sundhedscoach.

Eksamen og certificering

Din uddannelse til holistisk sundhedscoach bliver afsluttet med en individuel, mundtlig eksamen. Du skal først holde et oplæg på 10 minutter om et selvvalgt emne indenfor sundhedscoaching. Derefter er der 15 minutters samtale med Per Brændgaard i forlængelse af dit oplæg og med perspektivering til alle uddannelsens områder. Samtalen kan indeholde rollespil, hvor dine praktiske evner som sundhedscoach bliver testet. Din præstation bliver vurderet som ‘bestået’ eller ‘ikke-bestået’.

Når du har bestået den afsluttende eksamen, vil du modtage et skriftligt bevis på, at du er certificeret sundhedscoach af Per Brændgaard.

Hjælp til din markedsføring

Som en hjælp til at skaffe klienter kan du, hvis du vil, blive listet på PerBrændgaard.dk under et kommende, nyt menupunkt ’Find en sundhedscoach’. Du kan komme på listen, når du er klar til at modtage træningsklienter. Du kan blive på listen, lige så længe du vil, også efter du er færdig med uddannelsen. Denne service er inkluderet i prisen for din uddannelse.

Kom med på hold 1

Hold 1 starter 4. september 2017.

Ansøgningsfrist: 22. august 2017.

Undervisningen af hold 1 foregår hos Per Brændgaard på Willemoesgade 31, 4. th., 2100 København Ø.

Der er plads til max. 10 studerende på hold 1.

Hold 1 har undervisning på mandage i lige uger kl. 19-22 på følgende datoer: 4/9-2017 (modul 1), 2/10-2017 (modul 2), 30/10-2017 (modul 3), 27/11-2017 (modul 4), 8/1-2018 (modul 5), 22/1-2018 (modul 6), 5/3-2018 (modul 7), 16/4-2018 (modul 8), 30/4-2018 (modul 9), 11/6-2018 (modul 10), 20/8-2018 (modul 11), 17/9-2018 (modul 12), 29/10-2018 (modul 13), 12/11-2018 (modul 14), 10/12-2018 (modul 15), 7/1-2019 (modul 16), 4/3-2019 (modul 17), 1/4-2019 (modul 18), 13/5-2019 (modul 19) og 10/6-2019 (modul 20).

Kun 1.000,- kr. pr. md.

Den samlede pris for uddannelsen er 24.000,- kr.

Du kan betale det hele på én gang, eller du kan betale 1.000,- kr. om måneden i 24 mdr.

Prisen inkluderer undervisning, supervision, undervisningsmaterialer, certificering, markedsføring samt kaffe, te og sunde kiks til møderne.

Uddannelsen er privat og udbydes af Per Brændgaard.

Få mere information eller send en ansøgning

Sådan kan du få mere information om uddannelsen:

Ansøg om optagelse på uddannelsen til Holistisk Sundhedscoach

Udfyld denne kontaktformular hvis du vil ansøge om optagelse på hold 1 på Per Brændgaards uddannelse til Holistisk Sundhedscoach.