Behandlingen af svær overvægt kræver en mere psykologisk tilgang

Det er glædeligt at læse i Politiken, at flere og flere i både USA og Danmark får øjnene op for, at behandlingen af svær overvægt kræver mere psykologi og mindre kost og motion.

En vigtig – og af mange fuldstændig overset årsag til overvægt – er, at man bruger mad til at reducere stress (“madmisbrug”). Den gængse behandling af overvægt med kost- og motionsprogrammer øger stress (og dermed trangen til overspisning), hvilket er en af mange årsager til, at den langsigtede virkning af disse programmer er så dårlig. 

Det, man har brug for som svært overvægtig overspiser, er at lære at håndtere stress på mere hensigtsmæssige måder end ved at overspise. Man har også brug for at lære at overspise på sundere måder. Det er noget af det centrale i mindful spisning.

Der er absolut ingen grund til at fordømme svært overvægtige overspisere. De fleste lider og bør give anledning til medfølelse i stedet for fordømmelse. Hvis der er nogen, der har brug for kontant kritik, så er det de mange snæversynede, der direkte eller indirekte fordømmer overvægtige mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.