Verdens bedste kur

Verdens bedste kur er at gå fra slankekur til slankekurs. Slankekur-mentalitet er en spiseforstyrrelse, der forhindrer varigt vægttab. Du kan sagtens tabe mange kilo på kort tid med en kur, men du tager på igen bagefter. Du skal derfor gribe det helt anderledes an, hvis du vil have et varigt i stedet for et forbigående vægttab.

Tænk dig om til januar, hvis du har vægttab som nytårsforsæt. Plejer du at gå på kur til januar? Hvordan plejer det at gå med vægten efter kuren? Hvad vejer du nu sammenlignet med sidste år på samme dato? Hvad med at prøve noget nyt denne gang? Altså noget helt nyt og ikke bare en ny kur. Noget, der ikke er en kur, men som gør, at du kan opnå et sundt, stort og varigt vægttab. Du vil nok ikke tabe dig så hurtigt som på en kur, men til gengæld kan du tabe dig på en holdbar og sund måde – og det vil ikke være så hårdt og besværligt imens.

Verdens bedste slankekurs består efter min mening af disse tre hovedingredienser:
1. Små skridt – dvs. små, gradvise, sunde ændringer i din nuværende livsstil (både mad, motion og andre livsstilsfaktorer), som du selv bestemmer, og hvor du går frem i dit eget tempo, så langt du vil
2. Mindful spisning – dvs. spisning med opmærksomt nærvær, med hensigt fra øjeblik til øjeblik, med fuld accept af sult, sanselighed og nydelse (det med sulten er særlig vigtigt, hvis du vil tabe dig effektivt og holdbart)
3. Understøttelse – dvs. elementer der sikrer, at du rent faktisk gør det og bliver ved med at gøre det – hvor internettet har en særlig god evne til at levere understøttende socialt fællesskab og påmindelser på en praktisk og billig måde (f.eks. SmaaSkridt.dk), og hvor generel mindfulness/meditation (dvs. ikke kun mindful spisning) og at indgå i en støttende gruppe (i den virkelige verden) med andre i samme båd og med en kompetent vejleder er særligt understøttende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.