Sundhed på arbejdspladsen

Jeg er blevet interviewet om min holdning til motion og sundhed på arbejdspladsen i anledning af, at Dansk Firmaidrætsforbund oplever stor fremgang i medlemsantal.

Motion forebygger og behandler en lang række sygdomme. Motion øger den fysiske og den mentale ydeevne, og det sænker sygefraværet. Motion er en god investering for både firmaerne og medarbejderne. Men det er vigtigt, at motionstilbuddene når ud til dem, der har størst behov for at bevæge sig mere.

Arbejdsgiveren har et ansvar for og en interesse i at tilrettelægge de fysiske rammer, så de fremmer fysisk aktivitet og sund kost samt reducerer stress. Et eksempel på det kan være at lade arbejdspladsen være det fysiske og sociale udgangspunkt for motionsaktiviteter. Men det skal gennemtænkes, så det ikke blot bliver et fitnesscenter nede i kælderen, som ingen bruger, eller en løbeklub, der kun er for dem, der i forvejen er meget motionsaktive.

Læs interviewet

 

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments