Slankekure og sundhedsfascismer

Har slankekuren spillet fallit? Det spørgsmål stiller Berlingske i denne artikel, hvor jeg er interviewet. Mit klare svar er JA!

Jeg vil endda gå så vidt som til at sige, at slankekure er udtryk for totalitære, diktatoriske og fascistiske tendenser inden for sundhed og kropsidealer. Det samme kan man sige om de herskende tilgange til motion og kost i øvrigt. Det har jeg f.eks. gjort i min klumme i Femina i denne uge under overskriften “Er du (også) blevet sundhedsfascist?

Problemet er, at dem, som sundhedsfascismen går ud over, ikke har ressourcerne til at kæmpe imod og gøre oprør. Men jeg hører ofte fra dem, og de er taknemmelige for, at jeg orker.

Konsekvensen af den herskende tilgang til sundhed og vægttab er, at sundhed bliver usundt for dem, der har størst behov for mere sundhed. Konsekvensen er også, at mange bliver spise- og motionsforstyrrede. De sunde bliver så sunde, at de bliver usunde. Det er skadeligt for folkesundheden. Fysisk, psykisk og socialt.

Løsningen er sundhedshumanisme og konkrete metoder baseret på den filosofi såsom små skridt og mindful spisning.

Hvis du er blevet psykisk fanget af slankekure, så start med mindful spisning. Det er nemlig kuren mod slankekure. Når du er blevet kureret for de skadelige slanketanker fra slankekurene, kan du begynde at gribe det hele an på en helt anderledes, menneskelig, befriende, sund og effektiv måde. Det er ligesom et glas, der er fyldt. Du er nødt til at tømme det, før du kan begynde at hælde noget nyt i.

God fornøjelse. 🙂

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments