Sundhed – hvad er det?

Alle taler om det, men hvad er det egentlig, sundhed?

Her er min definition på sundhed: Sundhed er at have det så godt som muligt – fysisk, mentalt og socialt.

Sundhed har tre planer – det kropslige, det mentale og det sociale plan – og de tre planer påvirker hinanden. Nu om stunder sker der ofte det, at mange fokuserer så ensidigt på den kropslige sundhed, at det forringer den mentale og den sociale sundhed. Vi skal blive bedre til at huske helheden og lade være med at pleje kroppen med regler, der er så strenge, at de bliver til lidelser i dem selv.

Sundhed er at have det så godt som muligt. Vi skal blive bedre til at acceptere, at alt ikke er muligt for alle altid. Mennesker og levevilkår er forskellige. Sundhed er ikke det samme som at være manisk fuld af energi, og sundhed skal ikke nødvendigvis være meningen med livet for alle. Sundhed er egentlig bare at have det så godt som muligt – og at være bevidst om, at det man vælger nu både påvirker, hvor godt man har det i dette nu og i fremtidige nu’er.

Sandheden om sundhed er også, at man kan være sund på uendeligt mange forskellige måder og i uendeligt mange forskellige grader. Vi skal blive bedre til at aktivere den enkeltes indre sundhedsguru og hylde frihed, mangfoldighed og forskellighed på alle områder af sundhed. Samtidig skal vi sundhedseksperter holde op med at skændes om ligegyldige detaljer og acceptere, at der stadigvæk er meget, som vi bare ikke ved nok om endnu. 🙂

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments