Tjek din medicin

Nogle receptpligtige medikamenter har vægtøgning som bivirkning og kan gøre det sværere at tabe sig. Nogle gange MEGET sværere.

Det omfatter bl.a. en række medikamenter mod mentale sygdomme såsom nogle typer anti-depressiv medicin.

Du får lettere ved at tabe dig, hvis du kan skifte medicin til noget uden vægtøgning som bivirkning. Det kan f.eks. handle om at skifte dosis af den medicin, du tager nu eller skifte over til en et andet medikament inden for samme gruppe. Forskellige medikamenter og doser har forskellige virkninger og bivirkninger hos forskellige mennesker. Ofte er der ikke andet at gøre end at prøve sig frem. Målet er at optimere både virkninger og bivirkninger. Især hvis det er medicin, du skal tage i lang tid.

Tal ALTID med din læge om det, INDEN du ændrer noget.