Hvis jeg var en sundhedsprofet…

Der var i går et stort portrætinterview med mig i Berlingske under overskriften “Pas på de falske profeter”. Her taler jeg bl.a. om, hvordan sundhed er blevet den nye religion for mange danskere. Avisens valg af billede af interessant i den sammenhæng. Jeg betragter ikke mig selv som hverken sundhedsguru eller -profet.

Men hvis jeg skulle være sundhedsprofet, så ville mit budskab være: Hold op med at dyrke kosten, motionen og kroppen så meget. Sundhed er både meget mere (f.eks. mental og social sundhed) og meget mindre (sundhed er f.eks. ikke Gud), end I tror.

Og hvis jeg skulle være sundhedsguru, så ville mit budskab være: Slå bevidstheden til og bliv din egen sundhedsguru. Lad din sundhed drive af kærlighed og nydelse i stedet for had og lidelse. Hvis du vil opnå åndelig frelse, så sker det ikke gennem sundhed, men gennem et etisk godt liv, hvor du bruger din energi på at hjælpe andre i stedet for at grave i din egen navle – eller biceps.

IMG_5167 cut

IMG_5182 cut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.