Jeg er en fastfoodie

Jeg vil gerne introducere et nyt ord til det danske madsprog – ja, eller vel snarere det engelske sprog.

Det nye ord er fastfoodie.

En fastfoodie er en person, der spiser hurtig mad, og som samtidig går op i smag, sundhed og kvalitet.

Hurtig mad er mad, der ikke kræver madlavning eller kun et minimum af hurtig forberedelse. Hurtig mad (fast food) behøver ikke være dårlig mad (junk food). En fastfoodie kombinerer lav interesse for madlavning med høj interesse for sanselighed, nydelse og sundhed. En fastfoodie har taget arbejdsdelen ud af madinteressen og bruger den frigjorte tid og energi på mere meningsfulde aktiviteter end madlavning. Det er individuelt, hvad det konkret er.

Jeg er selv inkarneret fastfoodie. Jeg laver aldrig mad fra bunden og har ikke gjort det i mange år. Jeg bruger den frigjorte tid og energi på bl.a. at gå endnu mere op i smag, sanselighed, kvalitet, ernæring og sundhed. Det giver også mere tid til motion, meditation, samvær, nærhed og afslapning.

Jeg er storforbruger af de mange skønne spisesteder og takeaway-steder i København, hvor de laver mad af høj kvalitet både smagsmæssigt og ernæringsmæssigt. Når jeg spiser hjemme, så er det enten takeaway, havregryn eller brød. Også når jeg har min datter, og når jeg har gæster. Især da, for så vil jeg da hellere bruge tiden på mennesker end på madlavning.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.