Kram dig slank

Mere og mere forskning peger på, at krammehormonet oxytocin har en slankende effekt. Ny undersøgelse viser, at oxytocin sænker fødeindtagelsen, og at virkningen er størst hos mennesker med overvægt.

I det nye nummer af International Journal of Obesity fortæller en gruppe tyske forskere om deres erfaringer fra dobbelt-blinde, placebo-kontrollerede eksperimenter. De gav oxytocin som næsespray til en gruppe overvægtige mænd og en gruppe normalvægtige mænd. Mændene var fastende og 45 minutter efter oxytocin-indtagelsen blev de serveret en buffet, som de skulle spise frit af efterfulgt af lækre snacks.

Oxytocin bevirkede et markant fald i den sult-drevne spisning hos overvægtige men ikke hos normalvægtige mænd. Oxytocin reducerede indtagelsen af snacks i perioden efter måltidet hos både overvægtige og normalvægtige mænd.

Forskerne konkluderer, at oxytocin har en akut hæmmende virkning på fødeindtagelsen, og at denne virkning er forstærket snarere end reduceret hos overvægtige sammenlignet med normalvægtige. Det mønster er anderledes end andre mæthedsfremmende neuropeptider, hvor virkningen er mindre hos mennesker med overvægt. Det lover godt for den kliniske anvendelse af oxytocin i behandlingen af overvægt og relaterede problemer.

Oxytocin kan ikke købes som næsespray i Danmark. Den mest naturlige og effektive måde at øge oxytocin på er da også med varm, kærlig fysisk berøring. Oxytocin-næsespray er en nødløsning for ensomme mennesker, der lever meget isoleret.  11216832_879548962098440_7657630169322797752_n

Reference: Thienel M, Fritsche A, Heinrichs M, et al. Oxytocin’s inhibitory effect on food intake is stronger in obese than normal-weight men. International Journal of Obesity (2016) 40, 1707–1714.

Relateret:

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.