Ernæring i krig

07.04.2017

Nu hvor USA med deres militante, neokonservative, zionistiske og mediemanipulerende politik er ved at starte 3. verdenskrig ved at angribe Syrien (og dermed Rusland, Iran og Kina) på et falsk grundlag, så er det værd at huske på, at den danske ernæringsforsker, læge Mikkel Hindhede (1862-1945) rådgav den danske regering til at skifte fra animalsk til plantebaseret kost under 1. verdenskrig. Dette sikrede både fødevareforsyningen under krigen, og det bevirkede samtidig en paradoksal fremgang i sundheden på trods af krig. Bestanden af svin og kvæg blev reduceret til en brøkdel, så befolkningen kunne få et større ernæringsudbytte af det høstede korn.

Også når der ikke var krig, anbefalede Hindhede en kost baseret på rugbrød, kartofler og grøntsager. Der går nemlig meget næring til spilde, når korn skal gennem grise og kør, før vi spiser det som kød, eller drikker det som mælk.

Lad os håbe, at det ikke går så galt med krigen i denne omgang, så vi kan producere og spise mere plantebaseret og mindre animalsk føde af helt fredelige grunde.

Krig er i øvrigt ekstremt usundt. Det undrer mig, at der nærmest slet ikke er nogen folkelig protest mod USAs aktuelle krig, som der var mod Vietnamkrigen i 60’erne og 70’erne. Jeg er selv aktiv i den nye, spirende fredsbevægelse i Danmark.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments