Kategorier
Brændgaard Bloggen Ernæring (gratis) Ernæringsbloggen Offentlig Offentlig-forside Pensum Sundhedspressen Sundhedspressen: Forside

Kosttilskud mod OCD, angst og depression: Let hjernen med vitaminer

Let hjernen med kosttilskud mod OCD, angst eller depression.

Jeg har døjet med den psykiske lidelse OCD, siden jeg var barn. Det er min erfaring, at nogle kosttilskud giver en god, ekstra hjælp. Mere og mere forskning underbygger, at kosttilskud generelt kan gavne mennesker, der har angstlidelser eller depression.

Kosttilskud mod OCD

Her er, hvad jeg selv tager. Her er mine personlige kosttilskud mod OCD:

  • Magnesium. Magnesium virker som en glutamatantagonist. Det får hjernen til at falde til ro.
  • Zink. Zink virker også som hæmmende på signalstoffet glutamat i hjernen.
  • NAC. N-acetylcystein virker ligeledes på glutamat. I Danmark kan det desværre kun købes som Mucolysin (slimløsnende hostemiddel i håndkøb), som er ret dyrt.
  • Methylfolat. Det er den biokemisk aktive form for B-vitaminet folat. I Danmark kan man desværre ikke købe det som isoleret tilskud, men det findes som en del af multitilskuddet OmniX og multi-B-vitamintilskuddet Omni B Active.
  • D-vitamin. Jeg fik konstateret lav D-vitamin-status for et par år siden på trods af, at jeg havde taget D-vitamintilskud i mange år. Så jeg tager nu en ekstra høj dosis hver dag. Også om sommeren, da jeg ikke dyrker den kræft- og rynkefremkaldende sol.
  • Baldrian. Jeg tager kosttilskud med planten baldrian, inden jeg går i seng. Det har en dokumenteret effekt, formentlig ved at øge signalstoffet GABA.
  • Humle. Nogle gange tager jeg baldrian med humle. Andre gange drikker jeg bare en øl som “kosttilskud”.
  • Kamille. Jeg drikker også gerne stærk kamillete inden sengetid. Det har en dokumenteret angstreducerende effekt.
  • Te. Almindelig te (sort te, grøn te eller hvid te) indeholder theanin, der påvirker hjerneaktiviteten på en gavnlig måde. Jeg burde nok drikke mere af det og mindre kaffe, der jo faktisk virker stressende.

Det er individuelt, hvad der virker bedst, ligesom den effektive dosis er individuel. Det bedste er individuel rådgivning af både din læge og en uddannet kostvejleder.

Kosttilskud mod psykiske lidelser er komplementær behandling. Kosttilskud skal ikke erstatte anden konventionel behandling som psykoterapi og medicin. Det skal heller ikke erstatte andre former for lovende, komplementær behandling som mindfulness, meditation, yoga, motion, aromaterapi og kramning.


Discover more from pB

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from pB

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading