Brug din sundhed til noget sundt

Når du først er blevet sund nok, så brug din sundhed på noget sundt for verden. Find en god sag, som du brænder for. En sag der ikke handler om at grave dybere i din egen navle eller biceps. Lad dig tænde af din medfølelse og sans for retfærdighed. Det handler om socialt engagement, som var hot i 60’erne og 70’erne, men som siden er gået i glemmebogen.

Det er i øvrigt også individuelt sundt at gå op i noget andet end sig selv, så det gør ikke noget, hvis dit sociale engagement i starten er drevet af et ønske om at blive endnu sundere selv. Aktiv venlighed og altruisme (at gøre noget godt for andre uden at forvente at få noget igen) er sundt, bl.a. fordi det aktiverer nydelsescentrene i hjernen, der øger den mentale robusthed. Men sæt dig som mål at give helt slip på dig selv, når du er optaget af dit velgørende arbejde.

Brug din sundhed til noget sundt

Den nye fredsbevægelse

Jeg fik for alvor kravlet ud af min navle sidste år, da jeg fik en politisk vækkelse og blev aktiv i den nye fredsbevægelse. Det føles som at være tilbage i 68, bortset set fra at der ikke er nær så mange aktive i fredsbevægelsen nu som dengang (og bortset fra at jeg ikke var født endnu dengang). Heldigvis lever musikken stadigvæk. Men det er jo bare mig. Du skal finde den gode sag, som du brænder for, så du kan bruge din sundhed til noget sundt for verden. Og når verden bliver sundere, så bliver du også selv sundere.

Fredsgruppen - Den nye fredsbevægelse på Facebook

Bliv medlem af Fredsgruppen på Facebook.