Gratis kram en fremmed

Kram en fremmed hver dag

Jeg er gået i gang projekt ‘Kram en fremmed hver dag’. Det er et nyt krammeprojekt, hvor jeg hver dag vil tilbyde gratis kram til en ny person, som jeg møder tilfældigt i min hverdag.

Formålet med projektet er at bryde min personlige krammebarriere med at spørge fremmede, om jeg må byde på et 10 sekunders kram. Jeg har jo ellers et meget afslappet forhold til kram. Men de kulturelle normer slår alligevel voldsomt igennem der. Og det har jeg så besluttet mig for at lave om på. Med små skridt og en ny fremmed ad gangen.

De må gerne sige nej

Jeg har nu været i gang med projektet i to dage. Første dag spurgte jeg en kvinde, der lå og trænede ved siden af mig i mit lokale fitnesscenter. Hun tog det meget pænt, og vi fik en god snak om det, inden hun takkede nej.

I dag spurgte jeg indehaveren af en cafe, som også pænt takkede nej.

Men det skal man ikke lade sig slå ud af! Projektet handler for mig ikke om at komme til at kramme fremmede. Det handler om at bryde min indre barriere med at tage kontakt til fremmede og tilbyde noget så sundt og menneskeligt som et kram. Min vision er, at jeg ved at starte med mig selv hen ad vejen kan ændre den danske krammekultur i retning af mindre berøringsangst overfor fremmede.

I morgen vil jeg spørge en mand. 🙂

Gratis kram en fremmed