Hippierne har svigtet fredsbevægelsen

Hvor er fredsbevægelsen?

Hippierne har svigtet fredsbevægelsen!

For 50 år siden var der en stor folkebevægelse mod Vietnam-krigen. Antikrigs-protesterne hjalp dengang til at sætte en stopper for den absurde krig. 2017 minder på mange måder om 1967. USA er nu i deres såkaldte krig mod terror, der er ligeså vanvittig som Vietnam-krigen. Dengang var ”kommunister” den universelle fjende. Nu hedder de ”terrorister”. Resultatet er det samme: kronisk krig. Men hvor er fredsbevægelsen? Hvor er hippierne i dag?

Hippierne har svigtet fredsbevægelsen

Hippierne i dag har så travlt med selvudvikling, meditation og kosmisk energi, at de har mistet deres politiske sans og engagement i den virkelige verden. New age-bevægelsen har kuppet og passiviseret fredsbevægelsen, og den handler nu mest om indre fred fremfor ydre fred. Venstrefløjen er blevet højreorienteret, og der er ikke længere nogen fredspolitiske fyrtårne i Danmark. Facebook kanaliserer de sidste fredsaktivister til at spilde deres energi på likes og opslag, der ikke bliver læst. Internettet er fyldt med fake news, falske konspirationsteorier og politisk censur, så det kræver næsten et fuldtidsarbejde at følge med i de virkelige nyheder. Så vi tror på de almindelige medier, der formidler verden, som ledelsen af USA ønsker, at vi skal se den. Ingen er interesseret i, hvad der er sandhed, og hvad der er krigspropaganda. Det skal bare gå hurtigt, være god underholdning og koste så lidt som muligt at producere. Rigtig journalistik er pokkers tidskrævende, og man kan risikere at blive upopulær med historier, som ingen ønsker at høre.

Måske har hippierne det simpelthen for godt i dag til, at de gider samle sig og gå ud og demonstrere mod krig. Karrierejob, ønskebørn, yogaretreats, tantrasex og hjemmelavet veganermad tager tiden, energien og bevidstheden. Hippierne er også blevet fanget i hamsterhjulet, så de militante imperialister har frit spil til at smadre verden.

Og med ‘militante imperialister’ mener jeg først og fremmest USA.

USA er verdens fjende nr. 1

Det gode ved Trump som amerikansk præsident er, at det nu burde være synligt for enhver, hvor vanvittig USA er blevet. Det burde give anledning til mistro og skepsis fra fornuftige danskere, hver gang der kommer nye krigsliderlige tiltag fra verdens næststørste supermagt. Det er nu, vi bør huske på, hvem der er den allerstørste supermagt. Det er nemlig os, folket! Og her tænker jeg i særdeleshed på det frihedselskende, amerikanske folk, der burde skifte deres krigeriske ledelse ud med nogen, der ønsker verdensfred, så de i stedet kunne bruge billionerne af krigsdollars på bedre forhold for almindelige amerikanere. Men vi danskere burde også tage os sammen og komme ind i fredskampen, da Danmark jo er en aktiv partner i den amerikanske krigsmaskine.

Mange af de hippier, jeg kender, vil egentlig gerne være mere aktive, men de har mistet troen på, at det nytter noget at protestere mod krig. De har simpelthen givet op. Her plejer jeg så at citere Dalai Lama: ”Hvis du tror, at du er for lille til at gøre en forskel, så prøv at sove med en myg.” Hippiernes antikrigs-demonstrationer i 60’erne virkede rent faktisk! Problemet var, at hippiebevægelsen sluttede. Den skal genstartes, og den skal være super intelligent, hvis den skal overleve den raffinerede krigspropaganda fra USA.

Vis din støtte til Den Nye Fredsbevægelse (The New Peace Movement) på Facebook