Vi har glemt, hvad ernæring handler om

Vi har glemt, hvad ernæring handler om

Jeg har haft en brændende interesse for ernæring, siden jeg var teenager. Jeg påbegyndte min første videregående uddannelse i ernæring som 19-årig, og jeg har arbejdet professionelt med ernæring siden 1994. Det har været trist at se, hvordan rigtig ernæring gennem årene er gået mere og mere i glemmebogen.

Hvad ernæring ikke handler om

Ernæring handler ikke om at undgå bestemte madvarer for at undgå at blive tyk eller syg. Ernæring handler heller ikke om det modsatte: at slippe ‘madstress’, at sige slut med forbudt og at tillade sig at spise alt. De to tendenser — forbud og tilladelse — er to sider af samme sag, der faktisk slet ikke handler om ernæring. Det handler snarere om magt og mode via maden.

Hvad ernæring faktisk handler om

Ernæring handler om at give kroppen den næring, som den har brug for. Lige tilpas og hverken for lidt eller for meget af noget. Vi har glemt næringsstofferne, og vi har især glemt de mange ‘små’ næringsstoffer som vitaminer og mineraler. Der er meget sundhed at hente i at optimere indtagelsen af næringsstoffer i forhold til sit individuelle behov.

I holistisk ernæring påstår jeg så videre, at ernæring også handler om andre former for næring end næringsstofferne fra mad og drikke. Eksempelvis er fysisk berøring også en form for næring. Det giver mening for mig og mine klienter. 🙂

Når du begynder på rigtig ernæring og giver slip på falsk ernæring så vil slankhed, sundhed og madglæde følge helt af sig selv, uden at du behøver anstrenge dig for det. Det handler om næring. Simpelthen.