Musikterapi mod depression

Musikterapi mod depression

Musikterapi er ikke kun en omgang alternativ hippiefis.

Det er videnskabeligt bevist, at musikterapi hjælper mennesker, der døjer med depression. Musikterapi reducerer depressive symptomer, sænker angstniveauet og forbedrer funktionsevnen for mennesker med klinisk depression.

Det er konklusionen på et Cochrane-review af ni kontrollerede interventionsforsøg med i alt 421 fra alle aldersgrupper. Undersøgelsen blev offentliggjort 16. november 2017.

Musikterapi for mig og mine klienter

I sommers begyndte jeg selv at spille guitar som total begynder, og jeg er for nylig også begyndt at lave mine egne sange. Jeg lider ikke af depression, men jeg oplever, at det har en markant terapeutisk virkning, som man ikke kan opnå på andre måder. Jeg er også begyndt at spille musik for eller med nogle af mine klienter. Det er de glade for.

Faget kan i øvrigt studeres som videregående uddannelse på Aalborg Universitet.

Musikterapi mod depression

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments