Hemmeligheder om slankekure

Fem hemmeligheder om slankekure

Det er januar og dermed højsæson for slankekure. Ugebladene, tv-kanalerne og boghandlerne bugner med fristende kure, der lover mirakler på ingen tid. Hvert år har sin egen nye modekur, der virker lige så dårlig som alle de foregående års modekure. Men vi bliver ved alligevel. Hvordan kan det egentlig være? Hvorfor bliver vi ved med at hoppe på noget, som vi erfaringsmæssigt ved ikke giver de varige virkninger, som der bliver lovet? Jeg afslører her de fem største hemmeligheder om slankekure. Hvad handler slankekure egentlig om?

Hemmelighed nr. 5: Du håber på mirakler

Slankekure sælger drømmen om mirakler. De bilder dig ind, at din overvægt og alle de problemer, du har koblet til din overvægt kan løses på nul komma fem med årets nye mirakelkur. Slankekure handler derfor egentlig om dit behov for overtro. Det placerer slankekure i samme kategori som astrologi, hvilket nok også kan forklare, at ugeblade er så glade for begge dele.

Hemmelighed nr. 4: Du tror på magisk overførsel

De bedst sælgende slankekure gør meget ud af lækre billeder og konkrete planer. Det appellerer til troen på, at siderne i slankekuren på magisk vis kan overføres til dit system og omprogrammere dig. Det kan godt være, at den teknologiske udvikling giver mulighed for det en dag, men indtil videre så er det bare magisk tænkning. Slankekure sælger drømmen om en slank krop og en sund livsstil, hvor du har total kontrol over det hele. Virkeligheden er og vil dog altid være en anden.

Hemmelighed nr. 3: Du vil ikke mærke dine følelser

Slankekure er baseret på ydre regulering af din kost, motion, osv. Fordelen ved det er, at du så slipper for at mærke dine følelser. Hvis du i stedet for at gå på kur for eksempel skulle begynde at mærke og følge dine naturlige kropsfornemmelser af sult og mæthed, så ville du måske samtidig komme i kontakt med ubehagelige følelser, som du har spist dig væk fra i årtier. Slankekuren bliver så en ny måde at undgå at mærke, hvordan du egentlig har det.

Hemmelighed nr. 2: Du vil ikke være slank

Den mest logiske forklaring på, at folk bliver ved med at gå på slankekur i stedet for slankekurs på trods af deres personlige erfaringer, er, at man dybest set ikke ønsker et varigt vægttab. Hvis man virkelig ønskede et varigt vægttab, så ville man jo gribe det an på en måde end på den måde, som man selv har bevist over for sig selv gang på gang blot gør problemet værre. Det kan skyldes, at det at være overvægtig med lejlighedsvise slankekure er blevet en integreret del af identiteten, som det er angstfremkaldende at skulle bryde ud af.

Hemmelighed nr. 1: Du vil ikke være fri

Slankekure gør, at du slipper for at tage stilling. Slankekuren fortæller dig, hvornår du skal spise, hvad du skal spise, og hvor meget du skal spise. Du slipper for at vælge. Det giver en falsk følelse af kontrol, der psykologisk kan kompensere for, at du i hverdagen måske føler mangel på kontrol over din spisning. Det grunder så i en antagelse om, at kosten er nogen, som vi bør kunne kontrollere 100 % rationelt med vores viljestyrke. Sådan er det jo nok ikke i virkeligheden. Nå, men det er egentlig ikke det, der er hemmelighed nr. 1.

Hemmelighed nr. 1 er, at slankekure tilfredsstiller din længsel efter flugt fra friheden som eksistentielt grundvilkår. Når vi ser den eksistentielle frihed i øjnene, så opstår eksistentiel angst, og vi bliver konfronteret med, at vi kunne vælge at leve et helt andet liv, end vi faktisk gør. Vi kunne vælge at træde ud af hamsterhjulet. Vi kunne begynde at være nysgerrige, mærke efter og stille spørgsmål. Vi kunne udleve vores passioner. Vi kunne leve ægte liv med ægte kontakt med ægte mennesker. Det er angstfremkaldende, hvis man i udgangspunktet lever et indskrænket liv. Vi kunne være frie mennesker med al den angst og livsglæde, der følger med friheden. Så længe vi ikke vil det, så vil vi på kur og andre former for kontrolregimer.

Happy new fear

Vejen ud af slankekurenes fængsel går gennem angst. Der er ingen vej uden om, at se angsten i øjnene og holde op med at flygte fra den. Frihed og angst er to sider af samme sag. Hvis du i 2018 begynder at håndtere dit vægtproblem på en anden måde end slankekure, så kan det lede til eksistentiel og spirituel udvikling, der kan berige dit liv på mange måder. Måske finder du ud af, at du slet ikke har brug for at gå ned i vægt. Måske finder du ud af, du er god nok og lækker nok, præcis som du er lige her og nu. Måske har du bare brug for den rigtige krammeven. 🙂

Det Holistiske Slankekursus

Jeg har udviklet Det Holistiske Slankekursus som en hjælp til dig, der er klar til gøre noget ved dit problem med høj kropsvægt og/eller lav kropsglæde på en ny og sund måde. Det foregår over 12 uger via e-mail, og du kan starte i dag.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments