Desillusioneret om sundhed og verden? Sådan kommer du videre!

Hvordan lever man et godt liv, når man er blevet dybt desillusioneret?

Det moderne liv og samfund er fyldt med kollektive illusioner. De sidste 18 år af mit liv har været en intens rejse ud i dekonstruktion og desillusionering. Specielt de sidste par år har været særligt intense, og der er sikkert stadigvæk flere illusioner, som jeg mangler at indse.

Det er sundt at være desillusioneret

At være desillusioneret lyder umiddelbart negativt, men det er faktisk positivt. Desillusioneret betyder, at illusionerne er blevet fjernet, så man ser virkeligheden, som den faktisk er. Og det må vel siges at være sundt og godt, hvis man formår at bruge det konstruktivt.

Her er 10 af de illusioner, som jeg indtil videre har sluppet:

  1. MADLAVNINGS-illusionen: Det er fuldstændig ligegyldig for din sundhed, om du selv eller din fastfood-pusher har lavet din mad. Det afgørende for din fysiologiske sundhed er, hvad maden indeholder af næringsstoffer og evt. skadelige stoffer.
  2. SUNDHEDS-illusionen: Det, som de fleste opfatter som ‘sundhed’, er reelt underholdning, fascisme, kontrol, magt, religion, distraktion og pengelokkeri.
  3. KARRIERE-illusionen: Karriere er begær. Begær efter penge, magt, berømmelse og anerkendelse. Det er skruen uden ende, for man kan altid komme længere indenfor alt.
  4. PENGE-illusionen: Penge er ikke en ting. Penge er ikke en begrænset ressource. Penge er et menneskeskabt fænomen. Skabt af smarte mennesker for at udøve magt overfor mindre smarte mennesker.
  5. MEDIE-illusionen: Mainstream-medier handler udelukkende om at opnå magt og tjene penge ved at fange og fastholde folks opmærksomhed. Sandhed og public service er ligegyldig.
  6. NYHEDS-illusionen: Den konstante strøm af nyheder gør, at vi fastholder illusionen om at følge med i verden, mens vi reelt befinder os i en konstant tilstand af distraktion og uro, der forhindrer os i at fordybe os i de forholdsvis få, store problemer i verden. Begivenheder er ikke nødvendigvis vigtige, bare fordi de er nye.
  7. UNDERHOLDNINGS-illusionen: Underholdning er en gigantisk distraktion, der handler om at holde folket under.
  8. USA-illusionen: USA kæmper Israels krige på et falsk, bedragerisk grundlag, hvor 9/11 er det største bedrag. Og Danmark kæmper med.
  9. ISRAEL-illusionen: Israelsk nationalisme (zionisme) er muligvis den mest skadelige kraft i verden i dag. Ikke kun for palæstinserne, men for os alle. Israel fører krig via bedrag og terror, og de bruger Tysklands behandling af jøderne fra 1934-1945 til at kvæle enhver retfærdig af kritik af Israels opførsel i dag.
  10. POLITIKER-illusionen: Stort set ingen politikere beskæftiger sig med de store, fundamentale spørgsmål om samfundets indretning og globale forhold. Politiske debatter foregår på et børnehaveniveau, der kun tjener som underholdning og distraktion. Vi burde have meget mere direkte demokrati i Danmark.

Vær desillusioneret og lev et rigtig godt liv

Kunsten at leve som desillusioneret

Det kan opleves som om, at verden krakelerer, når illusionerne begynder at briste. Det er let at ende med en diagnose eller indlæggelse, når man først er vågen. Måske også fordi, at dem, der er mest åbne for at se hullerne i illusionerne er dem, der har de mest skrøbelige sind.

Det gælder derfor om at finde sand styrke og stabilitet på en ny måde, når det ikke længere er illusionerne, der skaber falsk sammenhæng og falsk mening.

I billedet ovenfor (som er fra min private/politiske facebookprofil) giver jeg nogle gode råd, som du kan bruge, når du først er blevet desillusioneret. Jeg vil derudover anbefale at finde en spirituel guide, hvor Jesus eller Buddha (eller dem begge) efter min mening er de mest oplagte bud.

Det er sundt at være desillusioneret

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.