Musik kan være både sundt og usundt

Musik: Du bliver, hvad du hører

Musik er magt. Du bliver, hvad du hører. Så vær bevidst om, hvad du indtager af musik.

Hvad vil du gerne være? Hvis du gerne vil være dum, så lyt til mainstream popmusik med dumme tekster. Det er let: Du skal bare tænde for radioen. Hvis du gerne vil være klog, så lyt til musik med tekster, der får dig til at tænke. Det er svært: Sluk for radioen og begynd at grave.

Hvis du gerne vil mærke og udtrykke bestemte følelser (glæde, vrede, sorg, ensomhed, osv.), så vælg den musik der hjælper dig til det. Og lev dig ind i den. Hvis du gerne vil have energi (f.eks. til din træning), så vælg musik der giver dig den følelse og kropsfornemmelse. Den rigtige træningsmusik hjælper dig til ikke at mærke ubehaget ved træningen.

Hvis du gerne vil koncentrere dig og bevare din frie vilje? Så lad være med at høre noget som helst. Musik vil så bare virke forstyrrende. Det gælder også, når du mediterer. “Meditationsmusik” er selvmodsigende, med mindre du bevidst mediterer på selve musikken. Afslapningsmusik vil være en bedre betegnelse for den slags musik.

Musik og slankekure

Sluk også for musikken, når du spiser. Hvis musikken kører i baggrunden, mens du spiser, så spiser i højere grad på autopilot — med risiko for overspisning, overmæthed og overvægt til følge.

Og hvis du gerne vil holde op med at hoppe på slankekure, så lyt til The Diet Song med mig. 🙂

Bliv medlem af mine nye facebookgruppe: Livekoncerter med Per Brændgaard

Musik kan være både sundt og usundt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.