Det har jeg lært af OCD: 10 ting

Som nogen af jer måske allerede ved, så har jeg døjet med OCD, siden jeg var barn. I mit tilfælde er det en meget indre lidelse (checking for at være helt sikker…) og ikke noget, som andre bemærker. Men ikke desto mindre så har lidelsen i perioder af mit liv været massiv og nærmest invaliderende. Jeg har derfor prøvet stort set ALT, der på en eller anden måde kunne hjælpe — både fysiologisk og psykologisk. Og jeg har ved at prøve mig frem heldigvis fundet et mix af ting, der har virket godt. Det har så skiftet livet igennem, hvad der har virket, og jeg har så prøvet at skifte med så godt og så hurtigt som muligt.

10 ting jeg har lært af OCD

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget… Her er 10 ting, jeg har lært af OCD, som giver mig styrke og perspektiv på livet og verden generelt.

  1. Når man er overbevist om, at verden er på en bestemt måde, så er det faktisk bare tanker. Måske er verden sådan. Måske er den ikke. Det er bare tanker.
  2. Det er let at glemme, at det bare er tanker!
  3. OCD giver en helt anden målestok for angst. Når man har erfaret den ekstremt intense angst i OCD, så bliver det let at være med livets almindelige angst. Det er jo bare angst.
  4. Det er let at glemme, at det bare er angst!
  5. Det er ikke et spørgsmål om enten medicin/fysiologi eller psykologi/terapi. Vejen frem er både/og! Lad ikke dine fordomme og sparsommelighed holde dig tilbage fra at få det så godt som muligt.
  6. Det er træls, at psykoterapi er meget dyrere end medicin!
  7. Mindfulness og psykodynamisk terapi giver indsigt, men man får det ikke nødvendigvis bedre. Nogle gange får man det lige så dårligt blot på en mere indsigtsfuld måde.
  8. All you need is peace of mind — and a piece of cake. Nydelse er sundt.
  9. Kramning giver ro. Ah… 🙂
  10. Pot er godt… 🙂

10 ting jeg har lært af OCD

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments