Mindfulness og misforstået accept

Mindfulness og misforstået accept

Fuld accept eller radikal accept er et centralt begreb i mindfulness, som ofte bliver misforstået af danskere. Fuld accept er det andet af de tre centrale dimensioner af mindfulness: koncentration, fuld accept og kærlig-venlighed. Denne åndelige evne udvikles via meditation.

Misforståelsen af fuld accept

Det er sikkert på grund af kulturelle og sproglige forhold (og måske også Facebook), at vi danskere misforstår fuld accept som synes godt om. Den indstilling forhindrer fuld accept af det, der er svært eller ubehageligt.

Den sande betydning af fuld accept i mindfulness

Fuld accept i mindfulness betyder, at man tillader alt at være, præcis som det er. Ikke fordi man synes godt om det, men udelukkende fordi at det er som det er nu. Fuld accept leder til realistisk meta-kognitiv tænkning. Man ser tanken som en tanke. Følelsen som en følelse. Sansning som sansning. I stedet for at blande det hele sammen i mudret tænkning.

Når man på den måde tillader alt at være præcis som det er fra øjeblik til øjeblik, så tillader man også alt at forandre sig. Fuld accept er forudsætningen for at give slip. Fuld accept er det modsatte af at holde fast og begære.

Hvis du har svært ved at forstå det, så har du brug for at praktisere noget mere mindfulness-meditation. 🙂

Mindfulness og misforstået accept

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments