Lider du af glutenhysteri eller glutenallergi?

Lider du af glutenhysteri?

Glutenhysteri er, når man på fanatisk vis undgår gluten, selvom man reelt godt kan tåle det. Der har været en epidemi af glutenhysteri i visse dele af Danmark i de sidste 10 år.

Her er tre gode råd om gluten:

  1. Spis glutenholdige madvarer, hvis du ikke mærker nogen problemer. Glæd dig over, at gluten er protein.
  2. Gå til din læge og bliv undersøgt ordentligt, hvis du mistænker dig selv for at have glutenallergi. Hvis du har glutenallergi, så lad være med at spise gluten. Vær indstillet på, at det er krævende arbejde, men det er desværre en nødvendigvis form for madstress for din sundhed.
  3. Hvis du ikke har glutenallergi, men alligevel oplever problemer (f.eks. oppustethed), når du spiser glutenholdige produkter, så undersøg med et åbent sind, om det reelt er gluten, du ikke kan tåle, eller om det er noget andet, der er i den glutenholdige mad. Eller måske den stress der går forud for overspisningen af store mængder brød. Det vil sige: stress er årsagen til både maveproblemerne og overspisningen. Måske har du brug for en mere grundig allergiudredning. Måske har du brug for at være mindful med din glutenhysteri og lære at få et sundt forhold til almindelig mad igen.

Læs mere i min blog i BT i dag

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments