Holisme

Holisme: et misforstået begreb

Jeg arbejder jo med holisme i form af holistisk sundhed og ernæring. Jeg oplever ofte, at begrebet holisme bliver misforstået eller misbrugt.

Hvad betyder holisme egentlig?

Holisme betyder reelt bare helhedssyn og samspil, men begrebet bliver misbrugt som en betegnelse for alt mulig (og især umulig) alternativt, new age bullshit uden skyggen af videnskabelig bevis eller sandsynlighed. Det bliver brugt til at markedsføre alverdens skodprodukter og -behandlinger.

Jeg vil derfor gerne opfordre folk til at være bevidste om betydningen i de ord, de bruger. Hvis man reelt arbejder med helhedssyn og selve samspillet mellem de enkelte komponenter i helheden, så er det reelt at tale om holisme. Hvis man derimod er en charlatan, der ønsker at fuppe helsekroner ud af folk, så skal man melde kulør i stedet for at misbruge begrebet. Tak.

Det er vigtigt at have et åbent sind. Men det skal ikke være så åbent, at hjernen falder ud. 🙂

Holisme

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments