De tre kategorier af sund politisk aktivisme :: Tør du være rigtigt rød?

Jeg er i løbet af de sidste par år blevet involveret i forskellige former for politisk aktivisme. Primært fordi jeg ikke kan lade være, men også fordi det tjener min mission om at fremme holistisk sundhed i det helt store perspektiv. Det er min erfaring, at man kan inddele forskellige sunde politiske sager i tre kategorier.

Politisk aktivisme: Grøn kategori

Her er det umuligt at være uenig. Eksempler på grønne sager: ’Stop børneporno’, ’Stop mishandling af dyr’, ‘Hjælp folk i Afrika der er ved at dø af sult’ og ‘Alle kræftramte skal have den bedste behandling’. Grøn kategori er for dem, der vil score billige point på popularitetskontoen.

Politisk aktivisme: Gul kategori

Her er der debat. Eksempler på gule sager: ’Spis plantebaseret kost’, ’Luk Kongehuset helt’, ‘Alle bydele skal have en krammeklub for ensomme borgere’ og ‘Legaliser cannabis’. Gul kategori er for de mere modige, der tør gå mod strømmen, og som oprigtigt brænder for sagen.

Politisk aktivisme: Rød kategori

I den røde kategori møder man voldsom modstand fra både nær og fjern. Her bevæger du dig helt ud af de herskende diskurser og narrativer, og du vil blive opfattet som provokerende, dum eller tosset. Mange vil tro, at det nu rabler fuldstændigt for dig, og de vil nok have svært ved at høre, hvad du siger. Eksempler på røde sager: ’Lad sandheden om 9/11 stoppe alle krige’, ’Nationaliser pengeproduktionen og drop det nuværende system med private centralbanker’ og ‘Stop den amerikanske krigspropaganda i de licens- og skattebetalte medier’.

Jeg har efterhånden fundet modet til at gå hele vejen til den røde kategori. Man vænner sig til at få tæsk, men folk vænner sig også til, at man ikke retter ind, selvom de tæsker løs.

Hvor langt tør du gå for at fremme sandhed, retfærdighed og fred i verden…?

Skriv et svar