Næring til håret: Prøv denne cocktail

Mange af mine klienter døjer med hårtab og tyndhårethed. Den del af hårtabet, der ikke skyldes genetik, kan rettes op med de rigtige kosttilskud. Jeg har gode erfaringer med disse tre næringsstoffer til håret.

Biotin

Det er ikke alle multivitamintilskud, der indeholder biotin, så se dig godt for. Du kan også købe det som isoleret tilskud. Jeg anbefaler i de fleste tilfælde, at man simpelthen tager et kosttilskud med alle B-vitaminerne inkl. biotin, da mange af de andre B-vitaminer også er god næring for håret. Madvarer med naturligt højt indhold af biotin omfatter jordnødder, grønkål, fuldkornshvede, havregryn, champignon og rugbrød.

Zink

Jeg anbefaler at tage et ekstra tilskud af dette mineral for at booste hårvæksten. Fødevarer med naturligt højt indhold omfatter bl.a. sesamfrø, pinjefrø, cashewnødder, dadler og pecannødder.

C-vitamin

C-vitamin er det tredje super gode næringsstof til håret. Det findes kun i vegetabilske fødevarer, og det er måske derfor, at veganere ser ud til at have mere og sundere hår end kødspisere. Naturligt gode kilder til C-vitamin er hyben, rød peberfrugt, rosenkål, grønkål, havtorn, broccoli, blomkål og i det hele taget alle friske frugter og grøntsager.

Kosttilskud kan give ekstra næring til håret

Hvis du vil prøve at behandle dit hårtab med disse kosttilskud, så gør det som et forsøg i 12 uger og læg mærke til, om det hjælper. Hvis det hjælper, så kan du fortsætte og evt. nedsætte dosis til vedligeholdelsesdosis. Hvis det ikke virker, så er det nok fordi, at dit hårtab er genetisk, eller skyldes noget andet end mangel på næringsstoffer, og så skal du ikke fortsætte med at tage tilskud.

Bonustip til mænd: Styr din testosteron

Mænd bliver som bekendt oftere skaldede end kvinder. Det skyldes det mandlige kønshormon testosteron. Det er derfor muligt, at du som mand kan forebygge skaldethed ved at spise mere feminin mad og dyrke mere feminin motion. Feminin mad er vegansk mad, mens maskulin mad er kødbaseret kost. Feminin motion er softcore motion uden præstationsræs som f.eks. spadsereture eller blid yoga. Testosteron-baseret motion som crossfit eller triathlon kan til gengæld få håret til at drysse af. Du kan som mand prøve det på andre områder af dit liv også og være mere feminin i forhold til dit arbejde, dine børn og dit sexliv. Måske vil du kunne se det på dit hår.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments