Det sunde ved sukker

Du kan lære at nyde det sunde ved sukker uden at overspise sukker. Sukker er det næringsstof, der giver allermest nydelse at indtage. Nydelse reducerer stress og forbedrer hjernefunktionen. Det er derfor helt naturligt og sundt at opleve lyst til sukker af og til. Mangel på evne til at nyde sukker (anhedoni) er derimod et tegn på psykofysiologisk usundhed.

Tre trin til at nyde det sunde ved sukker på ny

  1. Praktisér fuld accept med strømmen af automatiske tanker om det usunde ved sukker. Det er bare tanker.
  2. Flyt fokus til sansning og nydelse fra øjeblik til øjeblik. Tillad alt at være, som det reelt er.
  3. Lad lysten til sukker komme naturligt. Lad lysten opstå, forandre sig og forsvinde igen.

Hvis du på den måde praktiserer mindful spisning af sukker, så kan du nyde de søde sager uden at overspise og uden at tage for meget på. Din krops evne til at deponere fedt og øge din kropsvægt er i øvrigt også et tegn på sundhed. Vægttab og tyndhed er ofte tegn på usundhed. Det vil jeg vende tilbage til i et senere indlæg, hvis du tør tænke sundhed ud af boksen.

Det sunde ved sukker er også emnet i mit nye blogindlæg på BT.dk.

Det sunde ved sukker er kommet for at blive

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments