Ny sundhed er holistisk sundhed

Ny sundhed uden overdrivelser og udeladelser

Jeg ønsker at fremme ny sundhed som en helhedsorienteret forståelse af sundhed. Jeg ønsker at gøre op med myterne om sundhed og hjælpe mennesker frem til ægte sundhed, der beriger i stedet for at belaste.

Ny sundhed er ægte sundhed

Mange af problemerne i det herskende sundhedsbegreb er, at sundhed er blevet kuppet af menneskers længsel efter religiøse leveregler og social anerkendelse.  Første trin på vejen til ny sundhed er derfor at indse, hvad sundhed egentlig er. Når du indser, hvad sundhed er, så er det let at genkende alt det, der udgiver sig for at være sundhed men som i virkeligheden er noget andet.

Sundhed er velvære, energi og frihed på alle fire planer: fysisk, mentalt, socialt og globalt. Og hverken mere eller mindre end det. Du kan f.eks. sagtens være grim og være dårlig til at løbe langt og samtidig have en høj grad af sundhed. Sundhed er også noget andet end fravær af sygdom. Du kan f.eks. godt være syg og sund samtidig.

Sundhed uden overdrivelser og udeladelser

Den herskende opfattelse af sundhed, som er den, der kommer til udtryk i medierne og boghandlerne, har det med at overdrive betydningen af visse dele af sundheden. Man får det indtryk, at det at være sund handler om at overholde nogle bestemte kostregler, følge et bestemt motionsprogram og være åleslank. Det overdriver betydningen af ernæring, motion og slankning for den samlede sundhed, og man udelader at tale om bivirkningerne ved den form for “sundhed”. Man udelader også en lang række andre elementer, der bør indgå i en holistisk forståelse af sundhed. Jeg har lavet en figur, der illustrerer holistisk sundhed og de dele af holistisk sundhed, som jeg arbejder professionelt med. Den vil jeg vende tilbage til og forklare yderligere i kommende blogindlæg.

Ny sundhed er holistisk sundhed

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of