Det går den fokerte vej

Det går den forkerte vej med sundheden i Danmark

Sundhedsstyrelsen offentliggjorde i går en ny undersøgelse blandt mere end 180.000 danskere, der konkluderer, at det går den forkerte vej med sundheden. Der er nu flere overvægtige end normalvægtige danskere. Og så er det især ved at gå helt galt med de unges sundhed: flere unge mistrives og begynder at ryge.

Hvorfor går det den forkerte vej?

Stress er den mest nærliggende årsag. Det kan forklare stigning i både overvægt, rygning og mistrivsel. Vi skal som samfund begynde at gøre noget ved de fundamentale årsager til stress. Det handler især om kulturudvikling. Her er mine bud på nogle fundamentale samfundsårsager til stress, som vi bør begynde at gøre noget aktivt ved:

 • Hyggekultur
 • Præstationskultur
 • Madstresskultur
 • Neoliberal kultur
 • Gruppepreskultur
 • Kropskultur
 • Sexkultur
 • Berøringsangst kultur
 • Krigskultur
 • Dumhedskultur
 • Ro-fobisk kultur

 

Det går den fokerte vej

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments