Vejen gennem kognitiv dissonans

Kognitiv dissonans er det mentale ubehag, der opstår, når ny information sætter spørgsmålstegn ved vores grundlæggende antagelser om verden. Hvis du ønsker fundamental personlig eller politisk transformation, så er der ingen vej udenom kognitiv dissonans: vejen går igennem ubehaget.

Her er mindfulness en vigtig ressource. Bevidst nærvær med fuld accept og kærlig-venlighed fra øjeblik til øjeblik gør det muligt for dig at være med ubehaget i stedet for at reagere på ubehaget. Det giver ro til at vurdere den nye information på en nøgtern måde, og det giver dig mulighed for at indse de grundlæggende antagelser, der farver din opfattelse af verden. Uanset hvilken del af verden det handler om. Med mindfulness kan du i stedet respondere nuanceret og med visdom. Det starter en udvikling i retning af, at dine psykologiske overbevisninger stemmer overens med de sande realiteter om verden.

Se interviews med psykologer og psykoterapeuter om kognitiv dissonans i forhold til 9/11.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments