Jeg synes, at det er kedeligt at lave mad. Jeg betragter det som arbejde. Arbejde som jeg ikke får løn for. Det indrømmer jeg i TV2 i dag. Og folk går i selvsving af forargelse på de sociale medier. Så lad mig lige uddybe, hvorfor jeg ikke laver mad, og hvad jeg så gør i stedet for. 🙂
Derfor laver jeg ikke mad
Jeg forstår madlavning som alle former for tidskrævende tilberedning af råvarer, typisk til varme måltider eller til salater.
Jeg laver ikke mad, fordi:
- Jeg synes, at det er kedeligt (det betyder ikke, at du også skal synes det)
- Jeg opfatter det som arbejde (det betyder ikke, at du skal have det på samme måde)
- Jeg synes, at det er bøvlet i min hverdag (det behøver det ikke være for alle af den grund)
- Jeg vil hellere bruge min tid og energi på noget andet (sådan behøver du ikke at have det)
- Jeg har ikke en stor familie, som jeg skal forsyne med mad hver dag (det er et faktum)
- Individuel madlavning er ernæringsfysiologisk unødvendigt i et samfund med arbejdsdeling (det er et faktum)
Hvad spiser jeg så?
Vi behøver ikke alle sammen at lave mad, men vi behøver alle sammen at spise mad. Så det gør jeg selvfølgelig også — med sundhed og glæde. 🙂
Her er, hvad jeg spiser til hverdag i stedet for at lave mad:
- Sunde havregryn med sund mælk, sunde nødder og sunde frugter
- Sundt brød med sundt pålæg
- Sund salat (f.eks. hos eller fra Smag)
- Sund burger (f.eks. hos Østerbros Originale Burgerrestaurant)
Hvad bruger jeg så tiden på?
Jeg har fået meget mere tid og energi i min hverdag, siden jeg droppede den hjemmelavede mad. Den frigjorte tid og energi bruger jeg nu på:
- Hjemmelavet musik
- Samvær med nærvær
- Fredsaktivisme
Husk: Ernæring er meget mere end madlavning, og sundhed er meget mere end ernæring. Tænk ud af boksen og bliv helt sund på din måde. 🙂
Discover more from perBraendgaard.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.