Vigtig debat om fake news

Ny bog rejser vigtig debat om fake news i medierne.

Jeg er tilhænger af fakta, virkelighed og sandhed. Det er de fleste af os vel nok. Pierre Collignons nye bog ‘Tilbage til virkeligheden: Kampen mod fake news, løgne og manipulationer‘ er derfor meget velkommen. Pierre Collignon er journalist, tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten og nu debatredaktør på Berlingske. I bogen dedikerer han en stor del af et helt kapitel til at kritisere sociolog Lars Jørgensen, som efterfølgende har publiceret en replik på Kommunikationsforum.dk.

Debatten mellem Pierre Collignon og Lars Jørgensen sætter fokus på nogle vigtige spørgsmål:

  • Hvordan opdager vi sandheden om virkeligheden?
  • Hvornår ved vi, at noget er fake news, løgn eller manipulation? Hvordan kan vi kæmpe imod?
  • Hvad er fakta om Al Qaeda, Osama bin Laden, 9/11, Afghanistan, Syrien, Irak og Libyen? Hvordan ved vi, at fakta er fakta og ikke blot en avanceret form for løgn? Hvem er bedst til at finde ud af det og med hvilke metoder?

Jeg håber, at debatten om fake news og relaterede emner vil sprede sig og fortsætte. Debatten har fundamental betydning for os alle og for vores samfunds evne til at fungere som demokrati. Det kunne f.eks. være interessant med live debat mellem Collignon og Jørgensen i forsamlingshuse eller i medierne som f.eks. P1 Debat eller Deadline på DR.

Vigtig debat om fake news

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of