Kategorier
Mere slank Slankebloggen

Vægttab: Lad være med at skyde gråspurve med kanoner

Vil du gerne opnå et effektivt og stabilt vægttab? Så lad være med at hoppe på en diæt.

Behandling af overvægt med en totalitær diætplan svarer til at skyde gråspurve med kanoner. Det gælder enhver totalitær diætplan, også dem der er baseret på blodsukkermåling, og som påstår at være baseret på videnskab.

En sådan diæt er simpelthen overkill. Den ødelægger alt for meget, og den er umulig at efterleve i særlig lang tid ad gangen. Det er super bøvlet at skulle lave mad efter specielle opskrifter hver dag. Uanset hvor lækker maden ser ud til at være. Det er i det hele taget en udbredt misforståelse, at overvægt skal behandles med madopskrifter.

Jeg vil anbefale, at du tager små skridt og går på slankekurs i stedet for slankekur. Jeg ved godt, at mange forskere prøver på at gøre vægttab til en kompliceret videnskab. De er eksperter i kunsten at gøre noget enkelt til noget meget indviklet. Forståeligt nok, da det jo er det, de tjener penge på, og hele deres faglige identitet er afhængig af at fastholde den fejlopfattelse.

Sådan opnår du et stort og stabilt vægttab

Små skridt betyder, at du laver gradvise  og bæredygtige ændringer i dine sædvanlige spise- og drikkevaner i retning af et lavere indtag af kalorier. Der findes uendeligt mange forskellige små skridt. Kunsten er at finde de rigtige små skridt. Det er dem, der er både fysiologisk effektive (negativ energibalance) og psykologisk effektive (adfærden kan vedligeholdes på sigt).

Den alt for meget ernæringsfysiologiske og alt for lidt ernæringspsykologiske tilgang til overvægt og vægttab fastholder desværre befolkningen i slankemetoder, der ikke giver andet godt end penge på kontoen hos de falske slankeguruer.

Om man så i det hele taget skal skyde gråspurve med noget som helst er en anden sag. 🙂

Jeg kan hjælpe dig med at finde de rigtige veje og små skridt.

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x