Fascistisk fitness

Sundhed som et fascistisk mikrokosmos

Ydre-kontrolleret sundhed, kost og motion er et mikrokosmos af magthavernes våde drøm om det totalitære, militære, fascistiske samfund, hvor borgerne tror, at kontrollen er for deres eget bedste. Bekæmpelse af fascisme i sundhed er forebyggelse af fascisme i samfundet på en større skala.

Fascismen kommer snigende i sundhed camoufleret som selvhjælpsbøger, apps og coaches. Livet virker umiddelbart lettere med et program, der fjerner den frie vilje eller et system, der tilbyder løbende overvågning af alt, hvad man gør. Vi betaler med glæde penge for at slippe for at vælge. Og vi betragter det også som værdifuldt, hvis vi bliver straffet, hvis vi ikke gør det, der er sundt. Sundhed er tidens metode til at indføre overvågning og kontrol drevet af kapitalistiske magtsystemer.

Sundhed gør de andre løgne i medierne lettere at fordøje

Samtidig fungerer det helt vildt overdrevne individualistiske sundhedsfokus som en gigantisk distraktion fra de store, reelle problemer i vores samfund og verden. Såsom dybt uretfærdig fordeling af værdier og ressourcer. Eller pengeskabelsesbedraget. Eller de amerikansk-israelske imperialistiske krige i Mellemøsten baseret på løgne og propaganda i medierne. I de etablerede medier som vi tilmed selv betaler i dyre domme for at lade os hjernevaske af. Det er næppe tilfældigt, at sundhedsstof samtidig fylder meget i de samme medier. Sundhed gør de andre løgne i medierne lettere at fordøje. Og helt perfekt bliver det, hvis der indimellem er nogle opskrifter på og billeder af lækker mad. Og det behøver ikke være sund mad for at fungere som effektiv distraktion. Situationen i Danmark er sådan, at Kagens Dag kan trække langt flere mennesker til Rådhuspladsen end demonstrationer mod de bedrageriske krige, som Danmark er og har været involveret i siden 11. september 2001. Danmark er blevet en dukkestat for USA, der er blevet en dukkestat for Israel, der er den mest krigsforbryderiske stat i verden.

Hvornår har du tænkt dig at vågne op fra dit pulsur og din kagetallerken?

Fascistisk fitness

Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments