Ernæringspsykologisk behandling af madstress

Behandling af madstress

Madstress er den tilstand, der opstår, når for mange og for rigide tanker om mad udgør et betydeligt psykologisk pres. Det kan være tanker om mad i forhold til sundhed (f.eks. antiinflammatorisk kost), vægt (f.eks. slankekure) eller kvalitet (f.eks. madlavning).

I mit arbejde som ernæringsterapeut tilbyder jeg ernæringspsykologisk behandling til mennesker med madstress i min egen, private praksis. Behandlingen består af samtaler om mad, de betydninger maden bliver tillagt, og hvorvidt disse betydninger er realistiske. Da jeg ikke er psykolog, men cand.scient. i human ernæring, så kan jeg arbejde med mine madstressede klienters overbevisninger ved at udfordre de ernæringsmæssige antagelser. Målet er en mere realistisk, fleksibel tænkning om mad, et bredere forståelse af madens betydning for sundhed og udvikling af mere intuitiv spisning. Hvis klienten har mod på det, så arbejder vi også med mindful spisning og meditation.

Her er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv for at finde ud af, hvor madstresset du er:

  • Hvor tit tænker du på mad udenfor spisetid?
  • Hvorvidt tænker du enten/eller om mad? Tænker du f.eks., at enhver madvare er enten sund eller usund?
  • Får du det psykisk dårligt bagefter, hvis du har spist noget, som du opfatter som usundt, fedende eller forkert på anden vis?
  • Tænker du mere på mad og på at kontrollere din mad i perioder med øget stress i dit liv?
  • Oplever du dit forhold til mad som mere belastende end berigende?
  • Ønsker du et sundt, afslappet og nydelsesfuldt forhold til mad på ny?

Ernæringspsykologisk behandling af madstress

Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments