Hvilken berøringstype er du?

Fysisk berøring er en sundhedsfaktor, der er lige så vigtig som kost og motion. Ligesom du kan spise sundt og få motion nok på mange forskellige måder, så kan du også få dækket dit behov for berøring på forskellige måder. Det afhænger af hvem du er, og hvor du er i dit liv. Den ene måde er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Det gælder bare om at finde den måde, der passer bedst til dig nu.

KEND DIN KRAMMETYPE

Her er en oversigt over forskellige berøringstyper. Hvilken (eller hvilke) kan du bedst identificere dig med?

A. Kærestetypen

“Jeg krammer kun med min kæreste.” Det er godt, hvis du har en kæreste, og hvis din kæreste kan lide at kramme. Men hvad gør du så i de perioder, hvor du ikke har en kæreste? Eller hvis din kæreste ikke har fysisk berøring som kærlighedssprog?

B. Sextypen

“Jeg krammer kun som optakt til sex”. Sådan er det typisk for mænd. Kvinder kan også godt lide at kramme efter sex. Hvad gør du så, når du har for fysisk berøring uden sex? Eller i situationer eller perioder i dit liv, hvor du ikke har nogen at have sex med?

C. Kæledyrstypen

“Jeg får dækket mit behov for berøring fra min hund eller kat. Så slipper jeg for alle de problemer, der er ved at indgå i intime relationer med andre mennesker. Og min hund vil altid kramme, så jeg har altid berøring indenfor rækkevidde.” Det er sundt at have et kæledyr, men hvad gør du, når du har brug for at blive krammet, holdt og aet?

D. Badetypen

“Jeg elsker at bade i vand og sol”. Du tænker måske ikke over det, men at bade i vand eller sol er også en måde at få dækket behovet for behagelig fysisk berøring. Men hvad gør du så, når der ikke er sommer, sol og varme?

E. Krammetypen

“Jeg elsker at kramme inderligt og længe med mine krammevenner. Det handler ikke om hverken sex eller romantik. Det er bare super rart.” Så er du måske typen, der vil synes om at gå i krammeklub eller til krammehealing. Især i perioder hvor der er mangel på private krammevenner, eller hvor du ikke vil bøvle med mænd, der forventer sex bagefter.

Hvilken krammetype er du?

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of