Visdom om fred fra Star Trek

Visdom om fred i Star Trek

Man kan finde visdom og inspiration de mest overraskende steder. Jeg er f.eks. ved være færdig med at have set alle tre sæsoner af den originale Star Trek serie af Gene Roddenberry. Og den er sprængfyldt med visdom om fredspolitik fra kaptajn James T. Kirk og førsteofficer Spok. Alle nutidige politikere burde se den.

Serien blev første gang vist i amerikansk TV fra september 1966 til juni 1969. Plottet er rumskibet Enterprise, der er på mission i det ydre rum for at opdage nye civilisationer nogle hundrede år ude i fremtiden. Sammenligningen med den amerikanske imperialisme er lige for. Forskellen er, at Star Trek foregår i en fremtid, hvor mennesket har udviklet sig væk fra de primitive, voldelige, grådige tendenser med at bekrige hinanden til at kunne leve i fred med hinanden med forståelse af vores forskelligheder.

Du kan se den på Netflix nu.

Her er nogle af mine yndlingscitater af kaptajn James T. Kirk:

“Death. Destruction. Disease. Horror. That’s what war is all about. That’s what makes it a thing to be avoided.”

“We’re human beings with the blood of a million savage years on our hands! But we can stop it. We can admit that we’re killers . . . but we’re not going to kill today. That’s all it takes! Knowing that we’re not going to kill — today!”

“A balance of power — the trickiest, most difficult, dirtiest game of them all, but the only one that preserves both sides.”

“There’s another way to survive — mutual trust and help.”

“The prejudices people feel about each other disappear when they get to know each other.”

“Sometimes a feeling is all we humans have to go on.”

“Genius doesn’t work on an assembly line basis. . . . You can’t simply say, ‘Today I will be brilliant.’”

“A little suffering is good for the soul.”

“Conquest is easy. Control is not.”

“Without freedom of choice there is no creativity. The body dies.”

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om