Kategorier
Den Spirituelle Blog Frihedspressen

Kærlighedens omega-3: Har du brug for et tilskud?

Det er ikke noget, man bliver populær af, men jeg gør det alligevel: Jeg forholder mig kritisk til den moderne kulturs besættelse og dyrkelse af den romantiske kærlighed.

Annonce:

Det er mit klare indtryk, at når der i et samfund er ubalance mellem den romantiske kærlighed og næstekærligheden, så bliver det meget lettere for magthaverne at lokke folket med på krig. Det er f.eks. tilfældet i Danmark og USA.

Den romantiske kærlighed virker ikke kun som en distraktion og falsk tryghedsskaber. Den romantiske kærlighed fremmer også den os-mod-dem-tænkning og opfattelsen af andre som potentielle trusler, som er den psykologiske forudsætning for krig. Romantik er opium til folket, der bedøver, distraherer, stresser og fængsler os. Både når vi er i forhold, og når vi ikke er. Det gælder både “gode” og “dårlige” forhold, da det er et fundamentalt problem ved den romantiske kærlighedsforståelse som sådan.

De to slags kærlighed er ude af balance

Ligesom sund kost bl.a. afhænger af den rette balance mellem omega-6- og omega-3-fedtsyrer, så kræver sund kærlighed også den rette balance mellem romantisk kærlighed og næstekærlighed.

I et kristent land som Danmark ville det jo f.eks. være oplagt at lytte mere til, hvad Jesus havde at sige om den sag. Altså virkelig lytte og ikke bare sidde på kolde træbænke og synge salmer, mens man stresser over, hvornår man skal rejse sig igen. Jeg tror, at det er vigtigt at meditere på næstekærligheden og tage den helt ind i hjertet og hverdagen.

Næstekærlighed er kærlighedens omega-3-fedtsyrer. Det er det, vi har brug for mere af, så vi kan genskabe en sund balance.  Næstekærlighed er det åndelige kram, vi kan og bør give til alle, vi møder på vores vej i livet. Også dem, der ikke kan lide os, eller som måske ligefrem oplever os som fjender.

Det betyder ikke, at vi skal forsage den romantiske kærlighed. Kroppen har jo også brug for omega-6-fedtsyrer. Problemet er selve ubalancen mellem de to typer.

Tilskud af kærlighedens omega-3

Når jeg guider den indledende meditation i min krammeklub, så er jeg i stigende grad begyndt at inkludere forskellige former for kristen meditation for at fremelske den næstekærlighed, som er dybt forankret i vores kultur. Det kan måske godt være lidt kunstigt, men det samme kan man jo sige om kosttilskud, der kan være nødvendige for at få nok omega-3-fedtsyrer.

Og er det i øvrigt ikke mærkeligt, at det er tabu at tale om Jesus og Gud i et kristent samfund, hvorimod man bare er super cool og spirituel, når man taler om Buddha, Tantra eller Yoga?

”Elsk jeres fjender, gør godt mod dem, der hader jer.”
Jesus

4 1 vote
Brugervurdering
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x