Novo Nordisk styrer Københavns Universitet

Novo Nordisk styrer Københavns Universitet

Jeg har lige opdaget, at bestyrelsesformanden for Københavns Universitet (Mads Krogsgaard) også er koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk.

Godt for Novos aktionærer. Dårligt for den frie forskning og for folkesundheden. Efter min mening.

Novo Nordisk lever af usund livsstil

Novo Nordisk tjener styrtende med penge på den globale epidemi af type 2-diabetes. Denne sygdom kan effektivt forebygges ved hjælp af livsstilsændringer. Novo har derfor en stor interesse i, at verdens befolkning bliver ved med at leve på måder, der fører til diabetes. Det værste, der kunne ske for Novo var, hvis der udbrød en global epidemi af sund livsstil.

Det får mig til at fundere over, om den frie sundhedsforskning overhovedet findes længere på vores universiteter. Det virker som om, at penge er blevet så stærk en magtfaktor i vores samfund, at fri forskning er en illusion.

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments