Spar på salt og kød

Spar på salt og kød – for en sikkerheds skyld

Kostens indhold af kød og salt følges ad. Tilberedt eller konserveret bliver tilsat ofte ganske store mængder salt. I madlavning er det for at få kødet til at smage godt. I konservering og pålægsvarer er det også af hensyn til varigheden. Traditionelle danske kødretter og kødpålægsvarer har alle sammen et højt indhold af salt.

Jeg anbefaler at spare på saltet for en sikkerheds skyld. Ligesom jeg anbefaler at lade være med at spise meget proteinrig kost for en sikkerheds skyld. Hvis du regelmæssigt får tjekket dit blodtryk (og det ikke er for højt) og din nyrefunktion (og der ikke er nogen problemer), så kan du godt spise mere salt og protein, hvis du vil. Ellers er det en god idé at holde igen med det. Husk at både salt og protein er livsvigtige næringsstoffer, så det er vigtigt at spise nok.

Ernæringseksperter i lommen på salt

Debatten om salt er indirekte en debat om kød. Både salt og kød er globale milliardindustrier, hvor omsætningen er følsom for den generelle opfattelse af disse produkters sundhedsvirkning. Det vil derfor være forståeligt, hvis disse industrier søger at påvirke de toneangivende ernæringseksperter og -forskere. Det gør man lettest ved at give dem for mange penge for for lidt arbejde.

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om