9-11

Tror du på den officielle historie om 9/11?

Et af de politiske emner, som jeg interesserer mig en del for, er 9/11, dvs. terrorangrebene i USA den 11. september 2001. I anledning af at det på tirsdag er 17 års jubilæum for de tragiske begivenheder, så vil jeg her lave en lille opinionsundersøgelse.

Den officielle historie om 9/11 er omtrent sådan: En række koordinerede terrorangreb mod USA, hvor 19 mænd med tilknytning til al-Qaeda kaprede fire passagerfly og styrede to af flyene ind i World Trade Centers tvillingetårne i New York; et fly i hvert tårn. Ingen andre end al-Qaeda stod bag, og de gjorde det, fordi de ikke bryder sig om vores frihed i Vesten. Begge tårne kollapsede efter hhv. 56 og 102 minutter pga. brand forårsaget af sammenstødet med flyene og eksplosionen af flybrændstof. Det tredje fly blev fløjet ind i Pentagon-bygningen (USA’s forsvarsministerium). Passagererne på det fjerde fly forsøgte at overtage kontrollen over flyet, hvilket førte til at det styrtede ned i en mark i Pennsylvania. Man formoder, at det fjerde fly skulle have ramt et mål i den amerikanske hovedstad Washington D.C., formentlig United States Capitol (hovedsædet for den amerikanske kongres). En tredje bygning i World Trade Center komplekset (Bygning 7 på 47 etager) styrtede lodret ned 8½ timer efter det første fly ramte Nordtårnet. Den blev ikke ramt af noget fly, men den var blevet svækket af brande.

Tror du på den officielle historie om 9/11?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Meningsmålinger

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Ole Kvint
torsdag, 7 marts 2019, 14:16 14:16

al-Qaeda er imod USA’s og Israels behandling af muslimer. Ikke imod frihed i Vesten. Dette angreb var ikke det første angreb af al-Qaeda på World Trade Center. I det første forsøg var bomben ikke effektiv nok. USA har to efterretningstjenester, en FBI som arbejder i USA og CIA som arbejder uden for USA. Udenlandske terrorister i USA er derfor kun kendt af CIA, men er på FBI’s område, og har derfor mere eller mindre frit spil. Et åbent spørgsmål er hvor meget Israelerne viste og om de var glade for angrebet. Da de jo nu slap af med Saddam, som… Read more »