Sundhed og propaganda

Sundhed som middel til at holde folket nede

Jeg kom engang til at skrive i et blogindlæg, at det herskende, mainstream-syn på sundhed, kost og motion fungerer som et mikrokosmos af magthavernes våde drøm om det totalitære, militære, fascistiske samfund, hvor borgerne tror, at kontrollen er for deres eget bedste. Bekæmpelse af fascisme i sundhed er forebyggelse af fascisme i samfundet på en større skala. Det er selvfølgelig noget hårdt sat op, men der er alligevel noget om snakken.

Sundhed er den nye religion

Jeg kom også engang til at skrive et blogindlæg med 10 gode grunde til at lade være med at løbe. Jeg modtog en kaskade af hadefulde beskeder fra folk, jeg ikke kendte. Det mindede mig om i gamle dage, hvor man blev hængt op, hvis man havde skrevet noget negativt om Gud. Kritik af motionisme er den moderne form for blasfemi. Ernæring er det nye felt for, hvad der ligner fundamentalistiske religionskrige, selvom sandheden om sund kost er, at man kan spise sundt på mange forskellige måder, og at det i høj grad er et individuelt anliggende. Motion, kost, sundhed og kropsdyrkelse er den nye religion, den nye magt, nu hvor religionen og kirken har mistet sit tag i det danske folk.

Det herskende syn på sundhed flytter fokus fra intellekt til krop. Når du identificerer dig med og søger social anerkendelse gennem din unikke krop i stedet for dit unikke intellekt, så blokerer det for udviklingen af ægte, politisk bevidsthed.

Fascismen kommer snigende i sundhed camoufleret som venlige intentioner. Livet virker umiddelbart lettere med et program, der fjerner den frie vilje eller et system, der tilbyder løbende overvågning af alt, hvad man gør. Vi betaler med glæde penge for at slippe for at vælge. Underligt nok. Og vi betragter det også som værdifuldt, hvis vi bliver straffet, hvis vi ikke gør det, der er sundt. Der er penge i at skælde folk ud på sofistikerede måder. Ydre-styret sundhed er tidens metode til at indføre overvågning og kontrol drevet af kapitalistiske magtsystemer. Det baner vejen og ændrer mindset, så folk tror, at kontrol, overvågning og frihedsindskrænkelse er i deres egen interesse.

Sundhed fremmer fordøjelsen af propaganda

Sundhed gør samtidig den øvrige propaganda i medierne lettere at fordøje. Det helt vildt overdrevne individualistiske sundhedsfokus virker som en gigantisk distraktion fra de store, reelle problemer i vores samfund og den globale verden. Propagandaen foregår i de etablerede medier, som vi tilmed selv mere eller mindre frivilligt betaler for at lade os hjernevaske af. Det er næppe tilfældigt, at sundhedsstof samtidig fylder meget i de samme medier. Sundhed gør simpelthen de andre bedrag og løgne i medierne lettere at fordøje. Sundhed lover velvære, og når mennesker har det godt, så gider de ikke gøre oprør. Og helt perfekt bliver det, hvis der indimellem er nogle opskrifter på og billeder af lækker mad. Og det behøver ikke være sund mad for at fungere som effektiv distraktion. Situationen i Danmark er sådan, at Kagens Dag kan trække langt flere mennesker til Rådhuspladsen end demonstrationer mod de bedrageriske krige, som Danmark er og har været involveret i siden 11. september 2001.

Reel politisk bevidsthed og oprør mod systemet er drevet af lidelse og utilfredshed, som jo egentlig er det modsatte af sundhed. Måske er også ægte sundhed, velvære og livskvalitet en forhindring for politisk vækkelse og deraf følgende oprør mod korrupte magthavere. Når man har det godt, er man ikke motiveret for at blive politisk bevidst. Politisk bevidstløshed er på den måde en bivirkning ved individuel sundhed.

Denne tekst er uddrag fra min kommende bog FRI, som nu har fået sin egen facebookside.

Skriv en kommentar

Please Login to comment
  Tilmeld  
Besked om